Ce beneficii au capsunele asupra colonului?

Capsunele ar putea ajuta la reducerea inflamatiilor de la nivelul colonului, conform sciencedaily.com.
Boala intestinului inflamat este o afectiune dureroasa, care poate cauza diaree severa si oboseala. Cercetatorii au descoperit ca o simpla modificare a dietei ar putea atenua inflamatia colonului si ar putea imbunatati sanatatea intestinala. In acest caz, o ceasca de capsune pe zi ar putea produce foarte multe schimbari.
”Stilul de viata sedentar si obiceiurile alimentare bazate pe diete bogate in grasimi animale, cu continut scazut de fibre, pot provoca inflamatia colonului si, implicit, pot declansa boala intestinului inflamat”, spune Hang Xiao, care a condus studiul.
In anul 2015, 3 milioane de adulti din Statele Unite ale Americii au fost diagnosticati cu boala intestinului inflamat, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Boala intestinului inflamat include atat boala Crohn, care poate afecta orice parte a tractului gastro-intestinal, cat si colita ulceroasa, care se caracterizeaza prin inflamarea colonului si a rectului. Persoanele cu aceasta afectiune au, de asemenea, un risc mai mare de cancer colorectal.
Consumul de fructe si legume a fost asociat cu un risc scazut de boala intestinului inflamat. Pentru a stabili o strategie eficienta si practica de a reduce inflamatia colonului, Xiao si echipa sa de la Universitatea Massachusetts Amherst s-au concentrat pe capsune. Potrivit lui Yanhui Han, care a condus studiul, majoritatea rapoartelor anterioare s-au axat pe efectele compusilor purificati si ale extractelor din capsune.
”Cand testati numai compusii si extractele purificate, va lipsesc multe alte componente importante din categoria fructelor de padure, cum ar fi fibrele dietetice, dar si compusii fenolici, care nu pot fi extrasi cu solventi. De asemenea, este normal sa fie studiate efectele fructelor intregi, deoarece oamenii consuma fructul, nu extractul”, spune Yanhui Han.
In cadrul experimentului, Han si Xiao au folosit patru grupuri de soareci: un grup de soareci sanatosi, care au urmat o dieta normala, si trei grupuri de soareci care sufereau de boala intenstinului inflamat, care au urmat o dieta ce a inclus fie 2,5% pulbere de capsune, fie 5% pulbere de capsune. Xiao a adaugat ca au stabilit doze de pulbere care ar putea fi consumate si de oameni.
Conform cercetatorilor, consumul alimentar de capsune a suprimat semnificativ simptomele precum pierderea in greutate sau diareea sangeroasa la soarecii care sufereau de aceasta afectiune. Tratamentele au diminuat, de asemenea, inflamatiile de la nivelul colonului soarecilor. In plus, diminuarea inflamatiei nu a fost singurul beneficiu. Aceast tip de inflamatie influenteaza negativ si compozitia florei intestinale. Cand se declanseaza boala intestinului inflamat, numarul bacteriilor daunatoare creste, iar cel al bacteriilor benefice scade. In urma dietei pe baza de capsune, specialistii au observat o inversare a acestei situatii la nivelul florei intestinale a soarecilor care sufereau de aceasta boala. Echipa lui Xiao a obtinut, de asemenea, date experimentale care indica faptul ca aceste fructe ar putea avea un impact si asupra cailor metabolice, care, la randul lor, ar putea influenta scaderea inflamatiei de la nivelul colonului.
Specialistii isi propun sa valideze descoperirile incercand aceeasi metoda si in cazul oamenilor. Xiao ii sfatuieste pe oameni sa manance o cana de capsune pe zi pentru a-si mentine sanatatea intestinala, dar nu inainte de a consulta medicul daca asta ar necesita schimbarea dietei. In plus, atentioneaza persoanele alergice la capsune sa nu incerce aceasta strategie.
Sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180820085219.htm
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...