MEDICINA GENERALA

03 Februarie 2017

Ce chimicale contin ambalajele alimentelor de tip fast-food

Ce chimicale contin ambalajele alimentelor de tip fast-food Un studiu realizat recent de organizatia americana nonprofit Silent Spring Institute arata ce substante chimice se ascund in ambalajele produselor alimentare folosite in restaurantele de tip fast-food. Este important de mentionat, in acest sens, faptul ca o serie de studii realizate anterior au constatat ca anumiti compusi chimici ce intra in alcatuirea acestor ambalaje, precum acidul perfluorooctanesulfonic (PFOS), pot migra din invelisul produselor alimentare in continutul acestora. Iata care sunt tipurile de ambalaje alimentare care prezinta cel mai mare risc de poluare, conform raportului inaintat de institutul american de cercetare, informeaza cnn.com. 1. 38% dintre produsele de impachetat sandvisuri contin fluor 2. 56% dintre produsele de impachetat deserturile si produsele de panificatie contin fluor 3. 57% dintre produsele fast-food specifice bucatariei mexicane contin fluor 4. 20% dintre produsele de impachetat pe baza de carton contin fluor 5. Niciunul dintre pungile de hartie folosinte pentru transportul produselor fast-food nu au aratat semne ca ar contine urme de fluor 6. De asemenea, niciunul dintre paharele de hartie, utilizate in special la servirea cafelei, nu au aratat urme de fluor 7. Precum niciunul dintre ambalajele produselor folosite la alimentarea rapida (precum capacele paharelor de hartie) nu au prezentat astfel de compusi chimici 8. Cu toate acestea, 16% dintre recipientele folosite pentru bauturile racoritoare si lapte au prezentat urme de fluor Autor: G.T.



©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.