Publicat la: 
8/08/2018

mancare pe plaja

Suntem în plin sezon estival! Am început să ne dotăm cu accesoriile de vară pentru plajă, protecție solară și haine. Există, însă, o problemă legată de mâncarea noastră: Ce este bine să luăm cu noi, astfel încât să nu ne schimbăm alimentația și ce să evităm?

Ce mancam pe plaja

Pepene: Nu există nimic mai răcoritor decât acest fruct! Pepenele este foarte sărac în uleiuri saturate, colesterol și sodiu. Constituie o sursă bună de calciu și vitaminele A & C. O felie întreagă de pepene furnizează 85 calorii, în timp ce conținutul de apă depășește 90%! Consumând-o cu un pumn de fructe cu coaja lemnoasă, se va normaliza absorbția zaharurilor și vom avea o mai mare senzație de sațietate!

Banane: Banana este un fruct ușor de transportat și cu înaltă valoare nutritivă. Este bogată în fibre care ajută la buna funcționare a intestinelor și dau senzația de sațietate, iar vitamina B6 a cărei sursă importantă este banana, este necesară funcționării normale a sistemului nervos și muscular. Banana este un aliat important în demersul de pierdere dar și de menținere a greutății și, în același timp, ne dă bună dispoziție pentru că este bogată în triptofan care se transformă în organismul nostru în serotonină, care creează senzația de bucurie și relaxare. La fel ca toate fructele, de preferat este să o consumăm împreună cu o sursă de proteine cum ar fi fructe cu coaja tare sau iaurt.

Alimente de evitat pe plaja

Snacksuri sărate: Înainte de a consuma o pungă de chips la plajă, pentru a ne potoli foamea, ar trebui să ne mai gândim o dată. Snacksurile gata preparate au un conținut ridicat de sare și grăsimi saturate și o cantitate foarte mică ne furnizează destule calorii. Faptul că nu furnizează elementele nutritive necesare organismului nostru, înseamnă că ne va fi din nou foame în scurt timp și nu vom reuși să păstrăm măsura în consumul acestora. De preferat sunt fructele cu coaja lemnoasă fără adaos de sare, acestea constituind o sursă foarte bună de acizi grași polinesaturați, proteine, fibre și vitamine!

Salate gata preparate: O salată făcută în casă, bogată în diverse sortimente de legume, împreună cu o porție de proteine și ulei de măsline constituie o masă excepțională de vară! Dacă nu putem să o luăm cu noi, bine ar fi să evităm să o cumpărăm din oraș. Cele mai multe dressing-uri care însoțesc salatele gata preparate sunt pline de calorii, grăsimi saturate și sare, iar calitatea și proveniența ingredientelor este necunoscută. De multe ori, o salată cu dressing, brânză și alte ingrediente care o fac mai gustoasă și mai dorită, cum ar fi crutoane și bacon, depășește caloriile unei porții de cartofi prăjiți și un burger!

Pentru a ramane la current cu cele mai eficiente sfaturi pentru o dieta sanatoasa acceseaza pagina de Facebook Eurodiet Romania!

Specialitate: 
Adaugă comentariu nou

Echipa medicala MedLife - Nutritie

Scurtu Martin Mihaela Elisabeta,Medic Specialist
Medic Specialist
Nutritionist
Nutritionist

Articole similare

Alimentatia mamei are efecte pe termen lung / Foto: Sxc.hu Alimentatia femeii din timpul sarcinii poate creste riscul de cancer pentru generatii intregi. Conform jurnalistilor de la MSNBC, efectele se pot simti pana la a doua generatie, chiar daca respectivii urmasi mananca sanatos. Studiul nu a fost inca realizat pe subiecti umani, desi...
Dr. Mihaela Herescu Exista numeroase recomandari legate de alimentatia copilului mai mic de 18 luni. De ce au nevoie bebelusii, cum diversificati corect hrana si care este necesarul zilnic de proteine? Despre dieta sugarului si alimentele neindicate a discutat online dr. Mihaela Roxana Herescu. Trimiteti intrebari pentru a afla raspunsurile...
Cercetatorii vor sa dezlege acest mister printr-un nou studiu, isi propun sa descopere ce ne determina, la nivelul creierului, sa mancam chiar si dupa ce avem senzatia ca suntem plini. Se pare ca exista doua grupuri mici de celule, care se lupta pentru a detine controlul asupra comportamentului nostru cand vine vorba de hranire. Un grup este...
O dieta mediteraneana poate reduce pierderea tesutului osos in cazul oamenilor care sufera de osteoporoza. Astfel, consumul de fructe, legume, nuci, cereale nerafinate, ulei de masline si peste poate reduce pierderea de tesut osos in doar 12 luni, scrie eurekalert.org. Este primul studiu din Europa care analizeaza impactul dietei mediteraneene...
Vara ar trebui sa ne ramana in minte asociata cu vacanta nu cu evenimentele neplacute. Arsurile solare sau de la gratare, intepaturile de insecte, alergii nebanuie, infectii ale pielii - toate sunt mai frecvente in acest sezon. Ce trebuie sa stim ca sa ne ferim? Arsurile solare cresc exponential riscul transformarii alunitelor banale in...