Ce trebuie sa consumam pentru a ne pastra ficatul sanatos

Un ficat sanatos este cheia vindecarii problemelor digestive, a metabolismului lent, balonarii si constipatiei. Ficatul ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange care, aflat in dezechilibru, provoaca pofta de dulce, oboseala si gandire neclara. Un ficat toxic cauzeaza, de asemenea, bolile inflamatorii, precum diabetul, artrita, hipertensiunea arteriala si declanseaza bolile autoimune. Daca ficatul nu este sanatos, pot aparea dezechilibre hormonale care duc la aparitia durerilor de cap, a modificarilor starii de dispozitie si la declansarea depresiei. Iata ce alimente ajuta ficatul sa functioneze in mod optim.
- Apa
Pe langa oxigen, corpul are nevoie de apa mai mult decat orice alt aliment pentru a supravietui, intrucat apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism si ne da energia de care avem nevoie pe tot parcursul zilei. Cel mai important aspect, pe langa cantitatea de 2 litri de apa ce trebuie consumata zilnic, este faptul ca nu este recomandat sa consumam apa rece, deoarece corpul foloseste energia sa pentru a duce temperatura apei la nivelul temperaturii corpului, diluand enzimele digestive importante.
- Legumele
Legumele precum brocoli, varza si conopida contin fitonutrienti si flavonoide vitale organismului, care ajuta ficatul la neutralizarea substantelor chimice si a pesticidelor continute de restul de alimente pe care obisnuim sa le consumam. Aceste sunt, de asemenea, unele dintre cele mai bune alimente care lupta impotriva alergiilor de primavara. Guliile si varza de Bruxelles contin un nivel ridicat de sulf care sustine ficatul in procesul de detoxifiere a organismului, ajutand la eliminarea radicalilor liberi si a altor substante toxice. Ceaiul de papadie este recomandat pentru ajutarea functiilor de curatare realizate de ficat, intrucat una dintre componentele sale, taraxacin, ajuta la stimularea organelor digestive, in principal, favorizand eliberarea vezicii biliare. Semintele, nucile, fasolea si cerealele incoltite sunt bogate in enzime si proteine care actioneaza in calitate de catalizatori pentru toate functiile organismului, luptand impotriva aparitiei si dezvoltarii celulelor canceroase. Usturoiul contine un compus numit alicina, ce sustine functia de detoxifiere realizata de ficat. Acesta ajuta la eliberarea mercurului din organism, precum si a aditivilor alimentari si a estrogenului.
- Fructele
Fructele de padure, in special afinele, capsunile si zmeura, sunt printre cele mai bogate alimente ce pot fi consumate in starea lor naturala, deoarece acestea contin antioxidanti care ajuta ficatul sa protejeze intregul organism de radicalii liberi si stresul oxidativ, cauzele bolilor cronice si a imbatranirii. Compusii acestora inhiba proliferarea celulelor canceroase in ficat. Merele contin acizi fenolici puternici si flavonoide, care lupta impotriva bolilor inflamatorii. De asemenea, acestea contin pectina, o sursa importanta de fibre solubile care ajuta la eliminarea toxinelor.
Sursa: Prevention
G.T.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...