Cel mai performant aparat de rezonanta magnetica, IRM 3Tesla, disponibil la MedLife
Incepand din luna ianuarie, un nou aparat de imagistica prin rezonanta magnetica, IRM 3Tesla, o noutate chiar si la nivel international, este disponibil in Hyperclinica MedLife Medical Park. IRM 3T este de doua ori mai puternic decat un aparat obisnuit de rezonanta magnetica, imaginile obtinute fiind mult mai clare, fapt ce permite detectarea unor afectiuni in stadiu incipient. Datorita vitezei mari de scanare, IRM 3T este mai recomandat pentru copii si pentru persoanele claustrofobe, spre deosebire de aparatele clasice IRM. Durata mica de examinare, de 15-60 de minute, asigura un confort sporit pacientilor, iar performantele aparatului pot limita sau chiar exclude utilizarea substantei de contrast si a sedativelor.
Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) sau Rezonanta magnetica nucleara (RMN) reprezinta o investigatie moderna, foarte performanta, ce ofera informatii mai precise decat radiografia, ecografia sau tomografia computerizata. RMN-ul foloseste un camp magnetic si unde de radiofrecventa pentru a oferi imagini ale diferitelor organe si tesuturi ale corpului. In anumite situatii, pentru o mai buna vizualizare a organelor, se pot folosi substante de contrast.
Ce afectiuni depisteaza noul tip de IRM?
IRM 3Tesla este solutia optima pentru pacientii care sufera de afectiuni cerebrale, ale coloanei vertebrale (hernii de disc, patologie vertebrala sau de cordon medular) si ale sistemului musculo-scheletal. Rezolutia scannerului 3T permite vizualizarea in detaliu a vaselor sangvine de dimensiuni foarte mici, angiografiile realizate cu IRM 3Tesla putand inlocui, in anumite cazuri, angiografiile invazive care se realizeaza prin cateterism. De asemenea, IRM 3T este utilizat cu succes in investigarea afectiunilor neurologice, ortopedice, abdominale si pelvine, iar prin imagistica functionala si spectroscopie, ofera informatii suplimentare pentru diagnostic.
Poate IRM 3Tesla detecta cancerul?
IRM 3T permite medicilor radiologi sa diferentieze cu mai mare acuratete afectiunile benigne de cele maligne, acestea din urma putand fi depistate in stadiu incipient. Studii recente efectuate cu acest aparat au demonstrat ca IRM 3T este eficient in depistarea cancerelor de prostata si de san, permitand vizualizarea tumorilor canceroase de dimensiuni milimetrice. Complementar cu mamografia si ultrasonografia, IRM poate oferi informatii care cresc gradul de acuratete a diagnosticului imagistic.
Pregatirea pentru o testare RMN / IRM?
In functie de aparatul IRM utilizat, dar si de tipul de examinare, este posibil ca medicul sa va ceara sa nu mancati nimic cu 3-6 ore inainte de testare. Daca nu vi se fac alte recomandari, va puteti urma rutina zilnica si, daca urmati un anumit tratament, va puteti lua medicamentele in mod normal. Anumite investigatii pot necesita administrarea orala sau injectarea, de catre cadrele medicale, a unei substante de contrast pentru o mai buna vizualizare a organelor.
Inainte de examinare trebuie sa va scoateti bijuteriile, ceasul, ochelarii, acele de par, agrafele, si sa indepartati orice alte obiecte care pot contine metal (stilou, chei, monede, aparate auditive, piercing-uri). De asemenea, trebuie sa stiti ca, in timpul examinarii, anumite tatuaje realizate cu pigmenti metalici pot produce o senzatie de caldura locala.
Anuntati medicul daca suferiti de orice fel de afectiune medicala sau daca ati trecut printr-o interventie chirurgicala recenta.
In cazul in care aveti montat un sterilet, anuntati medicul ginecolog inaintea efectuarii unei examinari IRM sau intrebati radiologul despre compatibilitatea purtarii acestui dispozitiv in timpul examinarii.
Desi nu s-a dovedit ca IRM poate influenta evolutia sarcinii, se recomanda evitarea examinarii in primul trimestru.
Nu pot efectua IRM pacientii care:
- au stimulator cardiac si alti biostimulatori;
- sunt purtatori de proteze osoase metalice;
- au proteze cardiace valvulare, stenturi vasculare sau orice alte implanturi metalice care sunt declarate incompatibile cu explorarea IRM.
Programarile se pot face la numarul de telefon 021 9646.
Citeste si:
- VIDEO Prima nastere scanata prin rezonanta magnetica RMN, realizata la Berlin
- Forme de cancer la copii. Semne ale cancerului la copii, adolescenti si tineri
- Prof. dr. Mihai Jianu: Teoria conform careia scolioza apare datorita pozitiei vicioase a copilului in banca e complet gresita. Cauze si semne ale scoliozei
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie
Muzica ne face bine. MedLife va asteapta la Summer Well
Continuam seria de evenimente care contribuie la o stare de spirit sanatoasa si va invitam sa veniti alaturi de noi la Summer Well. Cea de-a noua editie a festivalului se va desfasura weekendul acesta, 9-11 august, pe domeniul Stirbey, din Buftea, unde vor avea loc concerte si vor fi organiza...
Premiera in Europa de Est - Prima interventie de reconstructie a valvei mitrale, realizata prin abord minim invaziv cu ajutorul unui dispozitiv de ultima generatie Memo 4D
Particularitatea cazului consta in reconstructia tridimensionala a valvei mitrale, cu ajutorul dispozitivului revolutionar Memo 4D, utilizat doar de cateva centre de excelenta din Europa de Vest. O echipa medicala din cadrul spitalului Polisano – MedLife, coordonata de Conf. Dr. Victor Costac...
Am introdus în România două tehnici chirurgicale
Dr. Ioan-Bogdan Andrei a introdus în medicina românească o tehnică chirurgicală de corectare a platfusului, mai eficientă inclusiv prin timpul scurt de realizare. De asemenea, el a abordat, în premieră pentru domeniul ortopediei din România, terapia regenerativă cu celule stem, în leg...