Publicat la: 
14/10/2014

Cinci alimente pe care ar trebui sa le mancati in fiecare zi

Alimentatia, alaturi de activitatea fizica constanta, joaca un rol important si influenteaza decisiv sanatatea. Desi uneori tentatiile culinare sunt puternice, este important sa stiti cum puteti recupera substantele nutritive de care organismul dumneavoastra are nevoie. Care sunt cele 5 alimente pe care ar trebui sa le consumati in fiecare zi?

Spanac

Spanacul este bogat in substante nutritive, fiind o sursa importanta de omega 3 si acid folic, care reduc riscul aparitiei bolilor de inima, a accidentului vasular cerebral si al osteoporozei.

Faceti salate cu spanac sau adaugati spanac la omleta.

Iaurt

Iaurtul ajuta la intarirea sistemului imunitar si va protejeaza impotriva cancerului.

Puneti iaurt peste afine, nuci, seminte de in si adaugati miere pentru un mic dejun sau un desert sanatos.

Rosii

Rosiile sunt bogate in licopen. Trebuie sa retineti ca rosiile procesate sunt la fel de benefice deoarece, in acest mod, organismului ii este mai usor sa absoarba licopenul.

Studiile au aratat ca o dieta bogata in licopen reduce riscul dezvoltarii cancerului de vezica, plamani, prostata, piele si de stomac.

Morcovi

Majoritatea legumelor si fructelor rosii, galbene sau portocalii contin carotenoizi, compusi liposolubili care sunt asociati cu scaderea riscului de dezvoltare al cancerului.

Afine

Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti, ajuta la prevenirea diabetului si a schimbarilor de memorie asociate cu inaintarea in varsta. Afinele sunt bogate si in vitaminele A si C, care sunt benefice pentru sanatatea cardiovasculara.

Sursa: HuffingtonPost

A.C.

Specialitate: 
Comentarii

"Majoritatea legumelor si fructelor rosii, galbene sau portocalii contin carotenoizi, compusi liposolubili care sunt asociati cu riscul de dezvoltare al cancerului"

Spuneti de fapt ca sunt asociati cu scaderea acestui risc.

Echipa medicala MedLife - Nutritie

Articole similare

Arata ca un cotlet, este suculent si fibros ca un cotlet si cand il mesteci are consistenta unui cotlet real, dar ingredientele sunt suta la suta vegetale. Cercetatorii utilizeaza o noua metoda pentru a pregati un substitut de carne care nu numai ca are un gust bun, dar este si ecologic. Productia de carne este complicata, costisitoare si nu...
Operatie laparoscopica / Foto: The University of Tennesse Ati auzit de operatiile fara taieturi si cusaturi sau de operatiile cu laser? Folosind aceste expresii ne referim, de fapt, la operatiile laparoscopice, un procedeu minim invaziv, prin care o camera video este introdusa in abdomen, pentru a vizualiza organele bolnave. Ca intr-un peisaj SF...
Auzim de foarte multe ori oameni care se plang, dupa ce mananca alimente mai grase sau in exces, de dureri de "bila" sau de "fiere". Dr. Gabriel Matei, medic specialist chirurgie generala,  a explicat de ce avem aceste dureri, insotite de greturi si gust amar si cand este cazul sa mergem la doctor? "Cea mai frecventa patologie a colecistului (a...
Creierul are neuroni specializati pentru fiecare dintre cele cinci categorii de gust - sarat, amar, acru, dulce si umami -, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, care ar trebui sa puna capat anilor de dezbateri despre cum percepe creierul gustul, informeaza bbc.com. Studiul cercetatorilor de la Universitatea Columbia, publicat in...
1. Lipsa de energie Oboseala este un efect comun al nivelului scazut de testosteron. Este posibil sa simtiti ca nu mai aveti energia pe care o aveati inainte sau va veti simti extrem de obosit. Bineinteles, exista multi alti factori care va pot afecta energia (procesul de imbatranire sau depresia). Un somn lung si sanatos poate fi suficient...