Publicat la: 
14/10/2014

Cinci alimente pe care ar trebui sa le mancati in fiecare zi

Alimentatia, alaturi de activitatea fizica constanta, joaca un rol important si influenteaza decisiv sanatatea. Desi uneori tentatiile culinare sunt puternice, este important sa stiti cum puteti recupera substantele nutritive de care organismul dumneavoastra are nevoie. Care sunt cele 5 alimente pe care ar trebui sa le consumati in fiecare zi?

Spanac

Spanacul este bogat in substante nutritive, fiind o sursa importanta de omega 3 si acid folic, care reduc riscul aparitiei bolilor de inima, a accidentului vasular cerebral si al osteoporozei.

Faceti salate cu spanac sau adaugati spanac la omleta.

Iaurt

Iaurtul ajuta la intarirea sistemului imunitar si va protejeaza impotriva cancerului.

Puneti iaurt peste afine, nuci, seminte de in si adaugati miere pentru un mic dejun sau un desert sanatos.

Rosii

Rosiile sunt bogate in licopen. Trebuie sa retineti ca rosiile procesate sunt la fel de benefice deoarece, in acest mod, organismului ii este mai usor sa absoarba licopenul.

Studiile au aratat ca o dieta bogata in licopen reduce riscul dezvoltarii cancerului de vezica, plamani, prostata, piele si de stomac.

Morcovi

Majoritatea legumelor si fructelor rosii, galbene sau portocalii contin carotenoizi, compusi liposolubili care sunt asociati cu scaderea riscului de dezvoltare al cancerului.

Afine

Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti, ajuta la prevenirea diabetului si a schimbarilor de memorie asociate cu inaintarea in varsta. Afinele sunt bogate si in vitaminele A si C, care sunt benefice pentru sanatatea cardiovasculara.

Sursa: HuffingtonPost

A.C.

Specialitate: 
Comentarii

"Majoritatea legumelor si fructelor rosii, galbene sau portocalii contin carotenoizi, compusi liposolubili care sunt asociati cu riscul de dezvoltare al cancerului"

Spuneti de fapt ca sunt asociati cu scaderea acestui risc.

Echipa medicala MedLife - Nutritie

Nutritionist

Articole similare

Vin rosu/ Foto: MorgueFile.com Unele reguli alimentare sunt considerate litera de lege pentru un regim de viata echilibrat, dar altele sunt simple mituri, cum ar fi acelea ca alimentele degresate sunt mai sanatoase sau ca reducerea consumului de sare ar fi benefic tuturor persoanelor, potrivit unui comunicat remis Mediafax. Degresat sau...
Persoanele care sufera de diabet de tipul II prezinta riscuri mai mari de a suferi pierderi de memorie si un declin al functiei cognitive, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Scoala de medicina de la Universitatea Harvard, din SUA, si aparut in publicatia Neurology, scrie Mediafax. Motivul, spun autorii acestui studiu, este...
Micul dejun/ Foto: MorgueFile.com Mic-dejunul este sursa de energie pentru intreaga zi, asa incat, indiferent cat de aglomerate ar fi diminetile, hrana nu trebuie sa lipseasca din prima parte a zilei, daca vrem sa avem avem un stil de viata sanatos. De asemenea, este important sa stim cum ne luam cel mai bine aportul de energie din alimentele...
Mancatul pe fond emotional este practica prin care consumati cantitati mari de alimente (de obicei fast food) ca raspuns la anumite sentimente, fara sa aveti senzatia de foame. Expertii estimeaza ca 75% din consumul de alimente in exces este cauzat de emotii. Majoritatea persoanelor stiu ca mancarea poate aduce confort, cel putin pe termen scurt...
Vinul, mai putin benefic decat se credea / Foto: Photoxpress.com Vinul rosu, consumat in cantitati moderate, si sanatatea inimii au fost multa vreme interconectate. Numeroase studii confirmau ideea ca un pahar sau doua de vin rosu pe zi scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Beneficiile asupra inimii se datoreaza antioxidantilor...