Publicat la: 
13/08/2014

Cum puteti depasi mai usor zilele caniculare

Senzatia de racoare atunci cand temperaturile ating maxime record nu se limiteaza doar la confort. Temperaturile periculos de ridicate pot cauza boli legate de caldura, incepand cu crampe de caldura pana la epuizare sau accident vascular cerebral. Urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa treceti cu bine peste zilele caniculare.

1. In primul rand trebuie sa va organizati programul in asa fel incat sa alergati (sau sa faceti orice alte exercitii fizice) atunci cand este mai racoare (dimineata devreme sau seara tarziu). Daca nu va puteti modifica programul, incercati sa reduceti nivelul de efort, sa mergeti in loc sa alergati.

2. Purtati haine mai largi, de culoare deschisa.
3. Imbracamintea din bumbac va ofera senzatia de racoare, spre deosebire de cele sintetice.
4.Umpleti o sticla cu pulverizator cu apa si pastrati-o in frigider pentru un spray revigorant.
5. Ventilatorul favorizeaza circulatia aerului si va racoreste, chiar si in cazul celor care au aparat de aer conditionat.
6. Depozitati lotiunile sau produsele cosmetice in frigider. Le puteti folosi atunci cand aveti picioarele supraincalzite.
7. Pastrati sticle de apa in congelator si luati care una cu dumneavoastra atunci cand iesiti afara. Astfel, veti avea apa rece tot timpul.
8. Faceti dusuri dese
9. Combateti deshidratarea si beti foarte multa apa.
10. Exista si varianta ventilatoarelor mici, portabile.
11. Evitati cofeina si alcoolul pentru ca favorizeaza deshidratarea.
12. In loc de alimente fierbinti, incercati sa includeti in dieta fructe reci sau lactate cu o cantitate scazuta de grasimi.
13. Daca nu aveti aparate de aer conditionat, incercati sa petreceti o mare parte a timpului in spatii publice racoroase.
14. In cazul in care caldura este insuportabila, ramaneti in casa si evitati activitatile in lumina directa a soarelui sau pe suprafetele cu asfalt fierbinte.

Sursa: MedicineNet.com

A.C.

Specialitate: 
Comentarii

"Astfel, veti avea apa rece tot timpul." - la voi nu s-a inventat termosul???

Pagini

Echipa medicala MedLife - Dermatoestetica, Dermatovenerologie

Medic Primar,...
Nemtisor Elena,Medic Primar
Medic Primar
Medic Specialist
Panduru Mihaela,Medic Primar, Doctor in Stiinte Medicale, Asistent Universitar
Medic Primar,...
  •  
  • 1 of 18

Articole similare

Pe timp de canicula, activitatile zilnice pot fi continuate, dar organismul este pus la incercare. Passionsante.be propune opt metode prin care temperaturile ridicate pot fi suportate mai usor, relateaza Agerpres. Felul in care reactioneaza organismul la caldura depinde de datele genetice si de metabolismul fiecaruia. Cu toate acestea, exista...
Senzatia de racoare atunci cand temperaturile ating maxime record nu se limiteaza doar la confort. Temperaturile periculos de ridicate pot cauza boli legate de caldura, incepand cu crampe de caldura pana la epuizare sau accident vascular cerebral. Urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa treceti cu bine peste zilele caniculare. 1. In primul rand...
Ministerul Sănătăţii a solicitat, astăzi, direcţiilor de sănătate publică şi  serviciilor de urgenţă prespitaliceşti activarea planurilor de măsuri pentru zilele caniculare,astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă să poată fi reduse. În ceea ce priveşte populaţia, Ministerul Sănătăţii recomandă...
Cum ne gasesc tantarii? Foto: MorgueFile.com Oamenii de stiinta au inteles de ce tantarii sunt atrasi de corpul nostru ca un magnet si au identificat metoda prin care insectele isi gasesc prada umana. Potrivit unui studiu, publicat in revista Current Biology, aceasta metoda presupune trei pasi. Potrivit studiului, tantarii sunt atrasi de...
Temperaturile ridicate, in timpul serii, afecteaza procesul natural de racire al corpului. "Corpul elibereaza, in mod normal, caldura prin maini, fata si picioare atunci cand ne pregatim de somn si de obicei continua sa se raceasca pana in jurul orei 4 dimineata", spune Dr. Chris Idzikowski, director al Centrului pentru Somn din Edinburgh. Daca...