Cum puteti reduce consumul de carne: cinci surse importante de proteine

Cu totii stim ca putem ajunge la aportul necesar de proteine daca mancam o friptura, dar puteti obtine acest nutrient si din alte alimente, mai putin cunoscute pentru aceste proprietati. Acestea ajuta la prevenirea anumitor afectiuni si pot chiar favoriza pierderea kilogramelor in plus.
O varianta buna pentru cei care tin dieta
Cat de multe proteine puteti obtine: Migdalele si fisticul au un continut de proteine de 5-7 grame la fiecare 28 de grame.
Nucile sunt surprinzator de satioase si bogate in proteine si grasimi monosaturate. Aceste este motivul pentru care numeroase studii au asociat nucile cu pierderea in greutate.
Soia, alternativa la pui
Cat de multe proteine puteti obtine: 100 de grame de boabe de soia au un continut de proteine de aproximativ 34 grame (in comparatie cu 17 in cazul puiului).
Boabele de soia sunt singura planta alimentara care este considerata o "proteina complete", ceea ce inseamna ca va ofera toti amnioacizii esentiali, in cantitatile necesare.
Produsele lactate
Cat de multe proteine puteti obtine: O ceasca de lapta are aproximativ 8 grame de proteine, iaurtul are 4-6 grame, iaurtul grecesc si kefirul aproximativ 15-20 de grame.
Fasolea, cea mai buna pentru antioxidanti
Cat de multe proteine puteti obtine: 200 de grame de fasole gatita are un continut de proteine de aproximativ 12-16 grame.
Fasolea contine putine graismi si are un continut ridicat de fibre , care ajuta la obtinerea unui tract digestiv sanatos, scade nivelul de colesterol din sange si poate reduce riscul aparitei anumitor tipuri de cancer. Din ce in ce mai multe cercetari sugereaza ca un consum optim de fasole, peste, pui sau fructe cu coaja lemnoasa, in loc de carne rosie, poate reduce riscul multor afectiuni si a mortii premature.
Ouale, perfecte pentru persoanele care depun efort fizic
Cat de multe proteine puteti obtine: Un ou mare contine 6 grame de proteine (aproximativ 12% din cantitatea zilnica recomandata).
Ouale reprezinta o alta sursa excelenta de proteine, care va ofera cantitatea necesara de amnioacizi. Acestea contin vitamina B12, care este implicata in procese precum decompunerea grasimilor sau contractia musculara, promovand un metabolism sanatos.
Sursa: HuffingtonPost
A.C.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...