De ce majoritatea vegetarienilor se reintorc la consumul de carne?

84% dintre persoanele vegetariene si vegane se reintorc la consumul de carne, potrivit unui nou studiu realizat de Humane Research Council. Mai mult de 50% dintre acestia au inceput sa consume din nou carne la mai putin de un an. De ce sunt atat de multi vegetarieni care renunta la noul stil de alimentatie?
Marea parte a vegetarienilor au spus ca principala motivatie pentru care au renuntat la carne era reprezentata de starea de sanatate, dar cu toate acestea au precizat ca au avut si o multime de motive pentru care sa revina la vechiul stil de alimentatie.
63% au spus ca nu le placea faptul ca stilul lor de viata atragea atentia. Lipsa unei comunitati a fost argumentul invocat de 84% dintre participantii la studiu.
Pentru acestia exista posibilitatea flexitarianismul ceea ce inseamna a fi in mare parte vegetarian, dar fara sa renunti la peste si la oua si sa iti pastrezi posibilitatea de a consuma ocazional si carne, precizeaza autorul articolului, mentionand ca aceasta poate fi o alternativa buna pentru cei care nu vor sa adopte un stil de viata 100% vegetarian.
Sursa: Health.com
A.C.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...