Publicat la: 
13/07/2012

Cercetatorii de la Universitatea din Washington au facut o descoperire care explica de ce corpul uman este incapabil de a lupta in mod adecvat impotriva infectiei cu HIV. Studiul realizat de Dr. Michael Gale, profesor în cadrul Departamentului de Imunologie, va fi prezentat in Journal of Virology, in luna august.

Cercetatorii au descoperit ca proteina virala VPU, care este creata in timpul infectiei cu HIV, interfereaza direct cu raspunsul imun al proteinei IRF3 atenuand capacitatea sistemului imunitar de a proteja organismul împotriva infectiei cu virusul HIV.

"Prin intelegerea exacta a modului prin care HIV afecteaza raspunsul imun innascut in timpul infectiei incipiente, putem dezvolta o imagine mai clara a modalitatii prin care virusul este capabil de a se sustrage sistemului imunitar pentru a stabili o infectie pe termen lung," a declarat Dr. Brian Doehle, principalul autor al articolului.

Noul studiu descoperit ca proteina HIV VPU  se leaga de proteina imunitara IRF3 si o distruge si astfel impiedica functionarea IRF3 pentru a declansa raspunsul imun in interiorul celulei infectate. In acelasi timp, la tulpinile de HIV modificate, carora le lipseste vpu, nu a fost afectat raspunsul imun. "Aceste descoperiri pot fi utilizate pentru a concepe noi terapii antivirale care impiedica proteina VPU sa interactioneze cu IRF3", a declarat dr. Gale.

Arjun Rustagi a dezvoltat o procedura pentru a masura activitatea IRF3 in celulele sanguine umane. Aceasta noua metodologie va fi utilizata pentru a masura functia IRF3 pe parcursul infectiei cu HIV - de la etapele incipiente ale infectiei acute la etapele ulterioare ale infectiei cronice care duce la SIDA.

Prin conectarea functiei IRF3 cu infectia de-a lungul timpului, cercetatorii vor putea sa înteleaga cum terapiile antivirale care sunt concepute pentru a îmbunatati functia IRF3 ar putea avea un impact asupra evolutiei generale a bolii la un pacient infectat cu HIV.

Specialitate: 
Comentarii

Wow exista un leac din '96.... extraordinar.
Sa inteleg ca tu ai fost infecatat cu HIV si acum nu mai esti ?
Sau esti doar un troll cu teoriile lui consipirationiste ?
Daca vrei sa iti bagi pesticide in vene nu ai decat
http://www.epa.gov/fedrgstr/EPA-PEST/1997/July/Day-09/p17479.htm
dar pana atunci macar foloseste si tu mai mult de doi neuroni.
citez din document:
"groups of terminal AIDS patients in a clinic in Tegucigalpa, Honduras, Central America. "

@Atom - tu, probabil, esti unul dintre desteptii care spun ca nu ar trebui vaccinati copiii. Multa minte va mai trebuie sa inventati toate povestile astea... eu zica sa te duci undeva intr-o pestera ca te vindeca doamne doamne, si lasa-ne pe noi prostii in pace

Da da! Asa e! Cum zice Atom! E o conspiratie si corpul uman are puteri nelimitate, e asa ca o energie vie, ca un camp din ala mistic ce poate sa faca orice, numai ca nu suntem noi deschisi la minte sa-i dezlantuim potentialul. Atat de incapabili suntem, incat nu putem fi nici macar dotati cu doza minima de bun-simt. Prostia e cel mai mare virus conceput nu doar de farmacisti, ci de toti cei care-i conduc pe berbecii astia aroganti cu siguranta unui copil de grupa mare ce tine predici unor tantalai de la grupa mica. Bai frate, daca stii, du-te tu si pulbica-ti articolul intr-un jurnal de prestigiu, nu-n formula AS si nu comenta pe un site nefiind capabil sa aduci nici argumente pertinente, nici sa citezi surse. Mama dracului, asa prosti sunt romanii? 1 din 2 trebuie sa scrie mizerii?

chiar nu exista suficienta finantare pentru a se gasi antidot la virusul asta???

Poate lupta, dar nu stiu ei. In realitate organismul uman are in el resursele necesare sa tina la distanta in primul rand si sa combata in al doilea rand orice virus sau boala.

Totul face parte dintr-o campanie masiva de dezinformare si de creare a unei dependente cat mai mari de companiile farmaceutice. Multi din virusii de azi au fost creati in laborator. S-a creat o "problema" la care tot ei vor venii cu solutii.

Corpul uman e un izvor de energie infinita, energie care folosita in mod corect poate vindeca orice boala :)

Mai cititi dottore

Pagini

Echipa medicala MedLife - Boli infectioase, Ecografie pediatrica

Articole similare

ABC-ul prevenirii infectiei cu HIV / Foto: sxc.hu Doua case de productie de filme porno din Statele Unite si-au suspendat activitatea, dupa ce un actor a fost depistat pozitiv cu virusul HIV. Identitatea actorului nu a fost facuta publica. Actorii caselor de productie Vivid Entertainment si Wicked Pictures, ambele din Los Angeles, care au...
Cercetatorii de la Universitatea din Washington au facut o descoperire care explica de ce corpul uman este incapabil de a lupta in mod adecvat impotriva infectiei cu HIV. Studiul realizat de Dr. Michael Gale, profesor în cadrul Departamentului de Imunologie, va fi prezentat in Journal of Virology, in luna august. Cercetatorii au descoperit ca...