Dezavantajul dietei vegetariene

Dietele vegetariene nu sunt intotdeauna cea mai buna idee. O dieta bazata doar pe plante te priveaza de vitamina B12, potrivit unei cercetari publicate in Journal of Agricultural and Food Chemistry.
B12 este creata de un anumit tip de bacterie care se gaseste in tractul digestiv al animalelor, ceea ce inseamna lapte, oua, carne, peste si alte surse principale de vitamine. Studiul arata ca persoanele vegetariene pot avea probleme incercand sa obtina vitamina din alte surse.
"Putem gasi vitamina B12 in algele marine[...] Dar nu sunt o sursa de incredere", a explicat Alexandra Caspero, detinator al serviciului de nutritie Delicious-Knowledge.com. Vitamina B12 ajuta organismul sa descompuna homocisteina, un aminoacid din sange care este asociat cu bolile inimii si ale creierului. Vitamina ajuta si la producerea celulelor rosii din sange, care impiedica dezvoltarea anemiei. In cazul in care va faceti griji ca nu obtineti nutrientii necesari pentru ca nu mancati alimente de origine animala, exista o solutie: cerealele fortificate. Este important de retinut ca orice regim alimentar care are calorii putine va poate priva de anumite substante nutritive. Sursa: Men's healthSolicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...