Publicat la: 
23/03/2016

Doua mic dejunuri sunt mai bune decat niciunul
Micul dejun/ Foto: MorgueFile.com

Copiii care servesc doua mese dimineata au sanse mai mici sa se confrunte cu problema obezitatii decat cei care sar peste mic dejun, conform unui studiu publicat recent in jurnalul "Pediatric Obesity". Studiul a fost condus de cercetatorii de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Yale in colaborare cu oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetare al Problemei Obezitatii din cadrul Universitatii din Connecticut, iar datele studiului sunt deosebit de importante pentru educatia si dezvoltarea copiilor.

In cadrul studiului cercetatorii au urmarit obiceiurile pe care le au zilnic 584 de elevi de gimnaziu de la 12 scoli din zonele urbane care ofera elevilor mic dejun gratuit si masa de pranz. Analizand greutatea elevilor si procesul lor de dezvoltare timp de doi ani, cercetatorii au observat ca elevii care sareau peste micul dejun erau de doua ori mai predispusi sa se confrunte cu problema obezitatii prin comparatie cu cei care mancau in mod regulat gustarea de dimineata. De asemenea, oamenii de stiinta au observat ca cei care luau micul dejun si acasa, dar si la scoala, nu au inregistrat cresteri in greutate diferite fata de cei care mancau numai un mic dejun.

Aceste constatari sunt semnificative pentru modul in care se dezvolta copiii si atrag atentia parintilor asupra importantei pe care gustarea de dimineata o are pentru sanatatea celor mici. In timp ce unii parinti sunt ingrijorati de faptul ca micul dejun de la scoala poate contribui la cresterea in greutate a acestora, studiul de fata demonstreaza contrariul.

"Doua mic dejunuri sunt mai bune decat niciunul," afirma Marlene Schwartz, conducatoarea studiului, care incearca sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca in educatia copiilor parintii trebuie sa acorde o mai mare atentie modului in care portioneaza gustarile celor mici pe parcursul zilei.

Sursa: Mentalfloss

G.T.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie, Endocrinologie

Nicolescu  Luminita,Medic Primar
Medic Primar,...
Lector...
Bosoanca Steluta,Doctor
Medic Primar
Pantea Ileana-Iuliana,Diabet medic specialist
Diabet medic...