ESTETICĂ

31 Octombrie 2013

Frumusete de toamna

Frumusete de toamna

Pe masura ce bronzul se sterge iar amintirile vacantei s-au estompat si ele demult, oglinda ne atentioneaza despre excesele verii: fie ca avem mai multi pistrui, fie mai multe vase sparte pe fata fie, mai grav, o alunita noua sau una veche care a crescut. E un moment de bilant, nu vreau sa va reamintesc, dar toamna nu se numara doar bobocii si roadele anului, ci si ridurile, semnele si imbatranirea pielii. E deci momentul sa reluam ofensiva si sa ne amintim de bunele ritualuri: curatarea, hidratarea, protectia, hranirea, tratamentele active.

In ceea ce priveste curatarea, oricat ne-am dori sa frecam fata si corpul cu un gomaj si sa aratam ca noi, din pacate semnele agresiunilor la care ne supunem pielea sunt impregnate mai adanc. Secretul sta in repetarea perseverenta si alternarea manevrelor cotidiene blande (demachiere, tonifiere, de preferat cu lotiuni micelare) cu cele mai puternice (gomaje, peelinguri casnice de 1-2 ori pe saptamana) si mai ales apelarea la curatarea profesionala prin microdermabraziune medicala, care reuseste sa inlature dintr-o singura sedinta straturile epidermului incarcate de pigment inutil, keratina si sebum in exces.

Un peeling medical poate actiona in profunzime, stimuland in plus regenerarea atat a epidermului cat si a fibrelor de colagen.

Hidratarea pielii presupune alegerea unor cosmetice adecvate varstei si tipului de ten. Un ten cu tendinta cuperozica, sensibil, usor iritabil cere creme cu substante active tonifiante ale micilor vase sangvine. Un ten alergic, care nu suporta nici una dintre cremele clasice se va impaca poate mai usor cu produsele sterile fara conservanti, coloranti si parfumuri. Un ten gras, acneic, are nevoie de substante seboreglatoare iar unul imbatranit- de vitamina A si vitamina C.

Protectia presupune o crema ecran pentru cei-cele care petrec mult timp in aer liber, chiar daca puterea soarelui a scazut.

Hranirea o facem cu masti si seruri, aplicate fie acasa, fie alese de specialist, ca parte a unui tratament complex, adaptat tipului de ten. Ca alternativa, tratamentele medicale cu oxigen folosesc aceste molecule vitale ca si caraus pentru alte substante nutritive si reparatoare.

Tratamentele active se refera la proceduri dermato-cosmetice puternice, eficiente:

  • tratamente laser pentru roseata difuza, vasele de sange vizibile la nivelul fetei, pete, cicatrici, riduri si vergeturi,
  • tratamente dermatocosmetice de stimulare a sintezei fibrelor de colagen pentru estomparea ridurilor si cicatricilor, printr-o procedura noua, denumita microneedling,
  • peeling pentru pete, riduri si cicatrici.

Doamnelor, domnilor... Incepe sezonul infrumusetarii!

Autor: Dr. Diana Placintescu, medic primar dermato-venerolog, clinica Dermalife



Medici DERMATOVENEROLOGIE

Doctor Cotet Ion
Cotet Ion
Medic primar
IM
Irimie Marius
SL
Suciu Liana
Medic primar
Doctor Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist

Doctor Ciobanu Claudia
Ciobanu Claudia
Medic Specialist
Ciobanu Claudia
Medic Specialist

Doctor Manoliu Ana
Manoliu Ana
Medic Primar
Doctor Popescu Catalin Mihai
Popescu Catalin Mihai
Medic Conferentiar
Popescu Catalin Mihai
Medic Conferentiar

Doctor Vidan-Popa Mihaela
Vidan-Popa Mihaela
Medic Primar
Vidan-Popa Mihaela
Medic Primar

Vezi toți medicii

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.