Ghid pentru o viata sanatoasa: ce alimente nu trebuie sa ne lipseasca din bucatarie

- Conserve de ton Nicio camara nu este completa fara cateva cutii sau pungi de ton. Tonul ne ajuta sa adaugam grasimi omega-3 si proteine la o varietate de mancaruri, inclusiv salate, musaca, omlete sau sosuri vegetale.
- Sosuri pentru paste. Atunci cand dorim sa pregatim o masa rapida este mult mai usor daca avem la indemana sosul de rosii. Legumele si pieptul de pui capata alta savoare atunci cand sunt acoperite cu sos. Acesta poate fi folosit si la briose, pizza sau friptura. Cititi etichetele pentru a afla numarul de calorii, grasimi si sodiu din sosul dumneavoastra.
- Cartofi. Cartofii sunt o necesitate in bucataria fiecaruia dintre noi. Ei sunt bogati in fibre si minerale. In cazul cartofilor dulci puteti incerca sa ii asezonati cu scortisoara.
- Fasole. Este foarte important sa aveti fasole in camara. Fie ca este vorba de fasole uscata sau conservata, aceasta este o alternativa ieftina la proteinele animale. Sunt, de asemenea, o sursa excelenta de fibre. Daca clatiti fasolea din conserve reduceti continutul de sodiu cu 40%.
- Unt de arahide. Untul de arahide este o sursa buna de proteine si grasimi sanatoase. Pe langa sandvisuri, acesta poate fi intins pe mere, banane sau clatite.
- Paste uscate. Pastele sunt un alt aliment care nu ar trebui sa ne lipseasca din casa. Sunt usor de pregatit si pot fi combinate cu orice tip de carne sau legume. Pentru a obtine mai multe fibre, alegeti pastele integrale.
- Ulei de masline si de rapita. Uleiul de masline si cel de rapita este foarte util in "imbracarea"salatelor. De asemenea, acesta poate fi pus peste paste sau paine proaspata. Ambele uleiuri scad riscul anumitor boli si sunt mult mai sanatoase decat grasimile solide, precum untul.
- Rosii conservate. Rosiile sunt o necesitate in bucatarie oricui. Acestea sunt bogate in licopen, vitamina A si vitamina C. Alegeti conservele care nu au adaos de sare.
- Fructe. Bogate in substante nutritive, incarcate cu antioxidanti si fibre si sarace in calorii, fructele nu trebuie sa lipseasca de la nicio masa. Fructele din conserve sunt la fel de hranitoare ca cele proaspete daca nu sunt conservate cu zahar sau siropuri.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...