Laptele si soia, benefic pentru sanatatea muschilor persoanelor care fac efort fizic

Consumul unei bauturi compuse din lapte si soia dupa o activitate fizica este benefic pentru sanatatea muschilor. Nu este o reteta miraculoasa, dar are meritul de a fi naturala, fara riscuri pentru sanatate si simplu de pregatit, relateaza joi passionsante.be. Cercetatori de la Universitatea Texas au facut un test pe sportivi amatori cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani. Testele s-au desfasurat in doua etape, participantii primind proteine din lactoser (extrase din lapte) sau un amestec de lapte si soia (25% proteine din soia, 50% caseina - proteina din lapte - si 25% proteine din lactoser), noteaza Agerpres.
S-au efectuat biopsii musculare inainte de activitatea fizica si la cinci ore dupa. Intre cele doua momente, sportivii au consumat una din cele doua bauturi.
Rezultatul a aratat ca amestecul lapte-soia are un dublu avantaj: prelungeste biodisponibilitatea aminoacizilor (furnizati de proteine) necesari cresterii musculare si, in acelasi timp, franeaza degradarea proteinelor din muschi, lucru care favorizeaza recuperarea lui.
Autorii studiului considera ca acest demers -combinarea proteinelor animale cu cele vegetale - poate fi o strategie eficienta pentru cei aflati in cautarea unor solutii simple care sa le favorizeze sanatatea musculara.
A.C.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...