Mancatul pe fuga poate duce la mancatul excesiv

Conform unui studiu efectuat recent, si publicat in revista stiintifica Journal of Health Psychology, consumul alimentelor pe fuga este mai periculos decat mancatul in fata televizorului si poate duce la mancatul excesiv, una dintre cauzele declansarii obezitatii.
Cercetatorii britanici au condus un experiment in cadrul caruia au fost recrutate 60 de persoane de sex feminin, care au fost impartite in trei grupuri, fiecare dintre aceste grupuri fiind supuse unor teste diferite.
Primul grup a fost pus sa consume un baton de cereale in timp ce mergeau, celui de-al doilea grup li s-a spus sa consume acelasi produs in timpul unei conversatii cu prietenii, iar cel de-al treilea grup a fost sfatuit sa manance batonul de cereale in fata televizorului. Ulterior participantele au fost supuse unui test care consta in faptul ca li s-au pus la dispozitie dulciuri, chipsuri si struguri, la discretie, pentru a fi consumate in urma batonului de cereale. In urma celui de-al doilea test s-a observat ca persoanele care au mancat in fata televizorului au consumat mai putine alimente in cea de-a doua parte a experimentului, decat cele care au mancat batonul de cereale in timpul mersului. "Mancatul pe fuga, in timpul mersului, nu este inregistrat de catre creier ca hrana, ci dimpotriva, ca activitate fizica," a declarat Jane Ogden, profesoara de psihologie la Univesitatea din Surrey si autoarea studiului. Pentru a preveni mancatul excesiv, trebuie sa mancam intr-un mod constient, asumat si concentrat, a adaugat aceasta.Sursa: New York Times G.T.Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...