Publicat la: 
13/02/2013

MedLife Broker Asigurare Reasigurare, compania de brokeraj in asigurari a grupului MedLife - cel mai mare operator medical privat din Romania, lanseaza in parteneriat cu Generali, pachetele de asigurare de sanatate Vital MedLife. Este prima colaborare de anvergura intre un furnizor de servicii medicale si un asigurator de renume pentru a oferi servicii de asigurare de sanatate de baza, in conditii de maxima transparenta si flexibilitate pentru clienti.

Asigurarile de sanatate privata Vital MedLife reprezinta un program complet care se adreseaza tuturor persoanelor fizice, cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 64 de ani, care doresc sa beneficieze de tratamente in cadrul celei mai mari retele de servicii medicale private din Romania. In baza acestora, clientii pot beneficia de interventii chirurgicale complexe, spitalizare, consultatii multidisciplinare, analize de laborator, precum si de servicii de imagistica, toate serviciile fiind disponibile in cadrul Sistemului MedLife.

Noutatea pachetelor de asigurare Vital este reprezentata de modalitatea de achizitie. Astfel, prin intermediul unei aplicatii online, orice client eligibil din punct de vedere al varstei, care are conexiune la internet, poate alege, in doar trei pasi, varianta de asigurare care i se potriveste cel mai bine, economisind astfel timp, si avand acces la servicii medicale complete la un pret optim. De asemenea, programul de asigurari Vital MedLife ofera titularului optiunea de a-si proteja intreaga familie si a include in program sotul /sotia, respectiv copiii, beneficiind astfel, de reduceri pentru acestia de pana la 50% din pretul asigurarii.

"Desi beneficiaza de o comunicare publica intensa, domeniul asigurarilor de sanatate nu a inregistrat pana in prezent progrese tangibile, reprezentand sub 2% din primele de asigurare generale din Romania, in timp ce la nivel european acestea sunt de peste 25% din asigurarile generale (date / Comisia Europeana a Asigurarilor, 2012). In acelasi timp, am sesizat ca exista un segment larg de clienti care doresc servicii de asigurari medicale, dar sunt inca derutati de multitudinea de informatii denaturate sau incomplete de care beneficiaza. Avand in vedere aceste conditii, am decis sa lansam un produs nou, complex si extrem de accesibil, care va permite intregii familii, parinti si copii, sa aiba asigurata ingrijirea de baza a sanatatii. Prin aceasta initiativa, facem inca un pas important in sistemul privat de sanatate din Romania, si construim alaturi de alti asiguratori, o noua etapa in medicina privata, care va fi strans legata de asigurarile de sanatate", a declarat Mihai Marcu, Presedintele MedLife.

"Am ales sa derulam acest proiect impreuna cu MedLife, pentru ca avem un obiectiv comun, acela de a oferi clientilor calitate in serviciile noastre. Impreuna, am cautat sa identificam cea mai potrivita structura a serviciilor de asigurare, astfel incat acestea sa acopere necesitatile de baza in ceea ce priveste protectia sanatatii, dar sa aiba un pret pe care sa si-l permita toti cei eligibili din punct de vedere al varstei. Printre elementele de noutate se afla dezvoltarea segmentului de asigurari de sanatate destinate persoanelor fizice, insuficient reprezentat in prezent in Romania, precum si vanzarea on-line a acestor polite", a declarat Ovidiu Racoveanu, Membru al Directoratului Generali.

Programul de asigurari Vital MedLife este unul gradual si curpinde patru componente: pachetul de baza, Vital MedLife - "Chirurgie si Spitalizare", care reprezinta primul pas in procesul de achizitie, precum si alte trei optiuni suplimentare, dupa cum urmeaza: Vital MedLife - "Fracturi, Entorse, Luxatii", Vital MedLife - "Consultatii si Investigatii" si Vital MedLife - "Imagistica", ce completeaza lista de beneficii medicale disponibile. Valoarea minima a unei asigurari Vital este de 45 lei / lunar, acesta fiind costul pachetului de baza, in timp ce valoarea maxima este de 264,5 lei / lunar, aici fiind incluse cheltuielile pentru toate serviciile medicale, inclusiv cele necesare pentru coasigurarea sotului / sotiei si al unui copil.

Clientii care isi planifica ingrijirea medicala beneficiaza, in cazul platilor anuale, de o reducere suplimentara de 8%, pentru toate pachetele. Plata se face online cu ajutorul cardului de credit, in conditii de maxima protectie si siguranta.

Un studiu recent arata faptul ca, in Romania, sanatatea implica o serie de costuri chiar si pentru persoanele care contribuie la sistemul de asigurari sociale, circa jumatate dintre respondenti declarand ca au fost nevoiti sa cheltuie in jur de 850 de lei in perioada spitalizarii. Persoanele care nu platesc contributii la asigurarile sociale de sanatate, trebuie sa suporte costuri zilnice care pornesc de la 100 lei si ajung chiar si la 1.000 lei, pentru spitalizarea in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva. Pe de alta parte, in spitalele private, tariful pentru o zi de spitalizare incepe de la 300 lei, in timp ce costul unei interventii chirurgicale simple poate urca si pana la 7.000 de lei.

Comentarii

Ma bucur nespus ca pot in sfarsit sa fac asigurare. E aiurea cum sunt acum, prin angajator. Pe de alta parte ma tem ca se oftica 'alde Nicolaescu si ne creste valoarea contributiei obligatorii. Nu cred ca ii pasa de sistemul medical de stat. Doreste mai mult sa diminueze rolul privatilor de pe piata. Vrea performanta prin monopol.

Cred ca cel tarziu marti 19.02.2013 voi lua legatura cu Generali Pitesti. Sunt foarte interesat, mai ales intr-un oras unde pe vremea cand se dadeau examene de verificare anuala cel care lua 3 era MARE. La noi este DEZASTRU PROFESIONAL

Articole similare

Dr. Dragos Albu / Foto: MedLife Infertilitatea a devenit o problema medicala si in Romania, din momentul in care statul a aprobat decontarea procedurilor de fertilizare in vitro (FIV), MedLife fiind una dintre clinicile incluse in programul Ministerului Sanatatii. Ce sanse de succes are fertilizarea in vitro si cum se urmareste o astfel de...
MedLife deschide, în cadrul Spitalului Life Memorial, Centrul pentru Tratarea Tulburărilor de Statică Pelvină, oferind cele mai noi soluţii medicale pentru rezolvarea disfuncţiilor planşeului pelvin, la femei. Aceste probleme au o amploare mare, cea mai cunoscută dintre afecţiuni fiind incontinenţa urinară. Studiile arată că la femeile cu vârste...
MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania, participa in perioada 10-13 aprilie la Baby Boom Show, targ dedicat viitoarelor mamici si copiilor pana la cinci ani. Viitoarele mamici care vin la editia de primavara a targului, sunt invitate sa viziteze "Oraselul Copiilor MedLife"* pentru a beneficia de pachete de...
Desi majoritatea persoanelor pot spune ca au experimentat palpitatii la inima, foarte putine dintre acestea pot identifica cu precizie cauza, ca ulterior sa poata apela, daca este cazul, la un medic cardiolog. De ce apar asa numitele "palpitatii" si cand ar trebui sa ne ingrijoreze? Dr. Alexandrina Tatu, medic primar cardiolog a explicat cum se...
MedLife, cel mai activ jucator pe piata serviciilor medicale, a  deschis joi cel de-al patrulea spital din Bucuresti "Spitalul MedLife Titan", ducand astfel la 9 numarul unitati spitalicesti de care dispune in tara. in toata tara, cea mai mare acoperire a unui operator medical privat pe acest segment, din Romania. Potrivit fondatorului...