Publicat la: 
31/08/2015

Ne ajuta apa sa slabim?

Jumatate de litru de apa baut cu 30 de minute inainte de masa ne poate ajuta sa pierdem in greutate, conform unui studiu efectuat recent si publicat in jurnalul medical Obesity, scrie webmd.com.

Rezultatele studiului urmeaza sa treaca prin mai multe stadii de confirmare, spun cercetatorii de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie.

La studiu au participat 84 de adulti obezi volutari, la recomandarea medicilor. Dupa consultul efectuat in prima faza, persoanele au primit sfaturi medicale pentru schimbarea stilului de viata, organizarea dietei si planificarea programului de exercitii fizice.

Ulterior, cercetatorii au impartit, in mod aleator, voluntarii in doua grupuri, primul grup primind indicatia de a bea jumatate de litru de apa plata cu o jumatate de ora inainte de masa, iar cel de-al doilea grup fiind sfatuit sa isi imagineze inainte de fiecare masa ca sunt satui.

Dupa o perioada de 12 saptamani de monitorizare a participantilor la studiu, s-a constatat ca cei care faceau parte din primul grup si au pus planul in aplicare pentru o singura masa in fiecare zi au pierdut, in medie, cu 1,5 kg mai mult decat cei care faceau parte din cel de-al doilea grup, iar cei care au baut apa inainte de masa pentru toate cele trei mese zilnice au pierdut pana la 5 kg.

"Cheia acestor constatari sta in simplitatea planului. O halba de apa bauta de trei ori pe zi, inainte de mesele principale, ajuta la pierderea in greutatei", spune Dr. Helen Parretti, unul dintre autorii studiului. "Cand acest sfat este alaturat respectarii unor instructiuni ce privesc activitatea fizica si dieta sanatoasa, rezultatele sunt cu mult mai benefice. Acest plan poate fi integrat cu usurinta in viata de zi cu zi, indiferent de programul de rutina al adultilor," a adaugat Helen Parretti.

Desi sunt multumiti de datele ce au rezultat din acest studiu, cercetatorii planuiesc sa repete studiul de caz pe un esantion mai mare de voluntari.

Autor: G.T.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Medic Specialist
Pantea Ileana-Iuliana,Diabet medic specialist
Diabet medic...
Medic Specialist
Medic Primar