Publicat la: 
28/10/2014

O ceasca de cacao cu lapte pe zi amelioreaza memoria

Cacao cu lapte/ Foto: MorgueFile.com

O ceasca de cacao cu lapte servita seara, in fiecare zi, poate sa amelioreze memoria, intrucat anumiti compusi chimici din boabele de cacao protejeaza creierul contra dementei, afirma autorii unui studiu publicat recent in editia online a revistei Nature Neuroscience, scrie Mediafax.

Studiul a descoperit, de asemenea, faptul ca un ingredient cheie din ciocolata ar putea inversa declinul memoriei, declansat de procesul de imbatranire. Noul studiu a aratat cu aceasta ocazie ca antioxidantii din cacao - denumiti flavanoli din cacao dietetica - au capacitatea de a imbunatati memorie persoanelor de varsta a treia, relateaza DailyMail.

Noua cercetare stiintifica a intarit asocierea dintre o regiune cerebrala specifica si declinul obisnuit al memoriei.

Oamenii de stiinta americani au dorit sa afle daca flavanolii din cacao pot sa stimuleze functia cerebrala si performanta cognitiva pentru 37 de persoane, cu varste cuprinse in intervalul 50-69 de ani, care au primit fie doze mari, fie doze mici de flavanoli de cacao timp de trei luni.

Ei au descoperit ca, in cadrul unor teste de memorie, participantii care au primit cele mai mari doze de flavanoli de cacao au obtinut rezultate mult mai rapide decat aceia care au primit doze mici din acele substante.

Cercetatorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii, autorii studiului, spun ca noua cercetare ofera prima dovada directa a faptului ca o componenta asociata cu declinul memoriei la varsta a treia este cauzat de o regiune specifica din creier si ca acest tip de declin al memoriei poate fi incetinit printr-o interventie de ordin dietetic.

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Psihiatrie

Medic Primar
Becheanu Liliana,Medic primar
Medic primar
Medic specialist
Iordache Ana - Maria,Medic Specialist Psihiatru
Medic Specialist...

Articole similare

Intelegerea, cheia comunicarii eficiente / Foto: PhotoXpress Cand vorbim, unii oameni par sa inteleaga din prima si cele mai mici subtilitati ale mesajului, iar altii par sa nu inteleaga mai nimic. Oamenii de stiinta au incercat sa afle motivul. Un nou studiu, citat de LiveScience demonstreaza ca atunci cand conversam, creierii nostri intra intr...
Acrilamida din anumite alimente, cum ar fi biscuitii sau chipsurile, prezinta un risc pentru sanatatea publica, confirma Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) intr-un aviz stiintific publicat joi. Aceasta substanta chimica poate creste riscurile de cancer la consumatori, noteaza Agerpres. Acrilamida este un compus chimic ce...
Persoanele care sufera de diabet de tipul II prezinta riscuri mai mari de a suferi pierderi de memorie si un declin al functiei cognitive, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Scoala de medicina de la Universitatea Harvard, din SUA, si aparut in publicatia Neurology, scrie Mediafax. Motivul, spun autorii acestui studiu, este...
Mai multe vitamine pentru sezonul rece / Foto: Reuters Toamna, imunitatea noastra este mai scazuta, iar organismul rezista mai greu in fata virusilor de gripa si raceala. MedLive.ro a descoperit ca fiecare dintre noi are o formula proprie de aparare. Incerc sa mananc cat mai multa carne, pe perioada de vara am incercat sa mananc cat mai multe...
Va rugam, nu hraniti / Foto: Agerpres Stiti placutele acelea de la zoo unde scrie Va rugam, nu hraniti animalele? Fiti sigur ca stapanii stabilimentului au motive intemeiate sa insurubeze anunturile pe fiecare cusca in parte. Am vazut ursi koala care mancau pufarine. Binevoitorii care le-au oferit delicatesele sunt o specie larg raspandita,...