Publicat la: 
28/10/2014

O ceasca de cacao cu lapte pe zi amelioreaza memoria

Cacao cu lapte/ Foto: MorgueFile.com

O ceasca de cacao cu lapte servita seara, in fiecare zi, poate sa amelioreze memoria, intrucat anumiti compusi chimici din boabele de cacao protejeaza creierul contra dementei, afirma autorii unui studiu publicat recent in editia online a revistei Nature Neuroscience, scrie Mediafax.

Studiul a descoperit, de asemenea, faptul ca un ingredient cheie din ciocolata ar putea inversa declinul memoriei, declansat de procesul de imbatranire. Noul studiu a aratat cu aceasta ocazie ca antioxidantii din cacao - denumiti flavanoli din cacao dietetica - au capacitatea de a imbunatati memorie persoanelor de varsta a treia, relateaza DailyMail.

Noua cercetare stiintifica a intarit asocierea dintre o regiune cerebrala specifica si declinul obisnuit al memoriei.

Oamenii de stiinta americani au dorit sa afle daca flavanolii din cacao pot sa stimuleze functia cerebrala si performanta cognitiva pentru 37 de persoane, cu varste cuprinse in intervalul 50-69 de ani, care au primit fie doze mari, fie doze mici de flavanoli de cacao timp de trei luni.

Ei au descoperit ca, in cadrul unor teste de memorie, participantii care au primit cele mai mari doze de flavanoli de cacao au obtinut rezultate mult mai rapide decat aceia care au primit doze mici din acele substante.

Cercetatorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii, autorii studiului, spun ca noua cercetare ofera prima dovada directa a faptului ca o componenta asociata cu declinul memoriei la varsta a treia este cauzat de o regiune specifica din creier si ca acest tip de declin al memoriei poate fi incetinit printr-o interventie de ordin dietetic.

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Psihiatrie

Grecov Daniela,Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Primar,...
Medic Specialist
Scripcaru Calin,Medic Specialist
Medic Specialist

Articole similare

O parte din uleiul de masline extra-virgin este contrafacut/ Foto: Dreamstime.com Cu patru, cinci ani in urma, uleiul de masline era considerat cel mai falsificat produs agricol din Uniunea Europeana, profiturile fiind comparate de unii comercianti cu cele din traficul cu cocaina. Companii uriase importa si vand si astazi ulei de...
Dr. Anca Sibieanu / Foto: MedLive Orice ai face, timpul isi pune amprenta asupra aspectului exterior. Mai intai remarci niste riduri fine de expresie, apoi, incet incet, vezi cum pielea isi pierde treptat din elasticitate, forma fetei isi pierde fermitatea conturului si pe frunte apar riduri permanente. Liftingul facial este pentru multe...
Cercetatorii americani de la Johns Hopkins University au descoperit ca doua treimi din cazurile de cancer de diferite tipuri sunt cauzate mai ales de ghinion, mai precis de mutatii accidentale in ADN, si mai putin de obiceiuri daunatoare sau factori ereditari, relateaza Reuters. Cercetatorii au studiat 31 de tipuri de cancer si au descoperit ca...
Sindromul metabolic este o dereglare metabolica cauzata de depunerea periviscerala a tesutului adipos (obezitate abdominala) si care creaza rezistenta la insulina. Rezistenta la insulina este pricipalul mediator in sindromul metabolic. Astfel glucoza nu mai poate fii metabolizata si se acumuleaza in muschi, grasime, ficat.Consecinta o reprezinta...
Dr. Alin Popescu / Foto: Arhiva personala Acum aproximativ opt ani, jucand fotbal in sala am fortat un sut la poarta si m-am ales ulterior cu un genunchi umflat destul de tare. Nu am mers la doctor, iar genunchiul a revenit la normal. Astazi am totusi o durere sub rotula, in special dimineata (conduc masina zilnic). Am facut sport de...