Publicat la: 
11/07/2013

O dieta sanatoasa: 6 alimente pe care le evitam, desi ajuta la slabit

Unele alimente sunt atat de sanatoase incat se afla pe lista oricarui expert in nutritie. Cu toate acestea, expertii nutritionisti spun ca exista anumite alimente care lipsesc de pe "lista" si sunt la fel de benefice pentru dieta si sanatatea ta.


1. Fasolea si lintea

Fasolea si lintea sunt bogate in proteine, fibre, carbohidrati, fier, magneziu, potasiu si zinc. Bonnie Taub-Dix, autoarea unei carti despre nutritie, explica faptul ca este foarte important sa reducem nivelul de sodiu din conservele de fasole. Acesta poate fi redus cu pana la 40% daca fasolea este clatita in apa.
Includeti fasolea si lintea in supe, tocanite si salate.

2. Pepenele verde
Pepenele verde este fructul preferat de toata lumea pe timpul verii, dar pentru ca este atat de dulce (in mod natural), multi il evita crezand ca are un continut ridicat de zahar.

3. Cartofii dulci
In general, cartofii dulci sunt asociati cu un numar mare de calorii tocmai pentru ca au un gust dulce natural. "Cartofii dulci au o valoare nutritionala foarte mare. Acestia sunt o sursa importanta de beta-caroten, vitamina C, fibre si potasiu", a explicat Heather Mangieri, doctor nutritionist.

4. Varza rosie
Varza rosie este o mare sursa de fibre, vitamina A, D si K, acid folic si are un continut scazut de calorii. "Pentru ca este bogata in antioxidanti, varza rosie poate stimula enzimele de combatere a cancerului. Poate fi mancata atat cruda, cat si fiarta.

5. Tomatele la conserva
"Toata lumea crede ca o leguma proaspata este intotdeauna mai buna, dar gatirea rosiilor ajuta la eliberarea licopenului, care este mai bine absorbit", a explicat Chris Rosenbloom, doctor la Universitatea Georgia. Un studiu publicat in Journal of Clinical Oncology arata ca o dieta bogata in rosii poate ajuta la prevenirea cancerului de prostata. Faceti-va o rezerva de rosii conservate si folositi-le pentru pizza, sos pentru spaghete, supe, tocanite sau paste.

6. Iaurtul simplu, fara grasimi
Toate iaurturile sunt surse excelente de calciu, potasiu, proteine, zinc si vitaminele B6 si B12, dar iaurtul sarac in grasimi are un continut de proteine de doua ori mai mare.

Sursa: WebMd

Specialitate: 
Comentarii

De acord la primele cinci puncte, dar vreau să ştiu de unde are un iaurt mai multe proteine doar fiindcă are mai puţină grăsime? Şi cât de ineficientă e o dietă cu iaurt cu grăsime? Că doar nu îl mănâncă nimeni cu găleţile?! Vorbesc din experienţă, fiindcă am slăbit peste 10 kg, mâncând cartofi, ciuperci şi iaurt gras (nu Danone, care ar conţine untură...).

si saroma cu de toate nu e buna?

Articole similare

1. Cum se manifesta ADHD la copii? Care sunt simptomele tulburarii? ADHD ( Attention Deficit and Hyperactivity Disorder- Deficit de atentie si hiperactivitate) este o tulburare care afecteaza copilul in mai multe arii de activitate: personala, acasa, la scoala si in relatia cu ceilalti. Sub aspectul deficitului de atentie, copilul are...
Muzica hip-hop ar putea fi folosita in terapia contra unor boli psihice precum schizofrenia si depresia, potrivit unui studiu al cercetatorilor britanici, informeaza theguardian.com. Hip-hop-ul, ale carui origini pornesc de la rap, graffiti, DJ-i si stilul breakdance din cartierul Bronx din New York, din anii 1970, a ajuns un fenomen cultural...
O noua tehnica reuseste sa abordeze cu succes o provocare de lunga durata in secventierea ADN-ului: determinarea daca o anumita secventa genetica provine de la mama sau de la tata. Metoda, descrisa intr-un studiu publicat in Nature Biotechnology, promite sa accelereze studiile care arata cum contribuie genele la dezvoltarea bolilor, sa...
In doua studii publicate intr-un numar special al revistei Early Child Development and Care dedicat "Influentei parentale asupra obezitatii copiilor", cercetatorii examineaza modul in care stilul parental - daca un parinte este iubitor, dar strict sau mai putin implicat si mai permisiv - a fost asociat cu un comportament sedentar. In general, au...
Adaptarea rinichilor la sarcina incepe in fiecare luna, in faza luteala a ciclului menstrual. In aceasta perioada, intervin modificari atat la nivelul ovarelor, cat si al rinichilor, insa ele continua inclusiv in timpul sarcinii. Din momentul in care o femeie ramane insarcinata si pana in saptamana a 16-a de sarcina, rata de filtrare...