O dieta sanatoasa: 6 alimente pe care le evitam, desi ajuta la slabit

Unele alimente sunt atat de sanatoase incat se afla pe lista oricarui expert in nutritie. Cu toate acestea, expertii nutritionisti spun ca exista anumite alimente care lipsesc de pe "lista" si sunt la fel de benefice pentru dieta si sanatatea ta.
1. Fasolea si lintea Fasolea si lintea sunt bogate in proteine, fibre, carbohidrati, fier, magneziu, potasiu si zinc. Bonnie Taub-Dix, autoarea unei carti despre nutritie, explica faptul ca este foarte important sa reducem nivelul de sodiu din conservele de fasole. Acesta poate fi redus cu pana la 40% daca fasolea este clatita in apa. Includeti fasolea si lintea in supe, tocanite si salate. 2. Pepenele verde Pepenele verde este fructul preferat de toata lumea pe timpul verii, dar pentru ca este atat de dulce (in mod natural), multi il evita crezand ca are un continut ridicat de zahar. 3. Cartofii dulci In general, cartofii dulci sunt asociati cu un numar mare de calorii tocmai pentru ca au un gust dulce natural. "Cartofii dulci au o valoare nutritionala foarte mare. Acestia sunt o sursa importanta de beta-caroten, vitamina C, fibre si potasiu", a explicat Heather Mangieri, doctor nutritionist. 4. Varza rosie Varza rosie este o mare sursa de fibre, vitamina A, D si K, acid folic si are un continut scazut de calorii. "Pentru ca este bogata in antioxidanti, varza rosie poate stimula enzimele de combatere a cancerului. Poate fi mancata atat cruda, cat si fiarta. 5. Tomatele la conserva "Toata lumea crede ca o leguma proaspata este intotdeauna mai buna, dar gatirea rosiilor ajuta la eliberarea licopenului, care este mai bine absorbit", a explicat Chris Rosenbloom, doctor la Universitatea Georgia. Un studiu publicat in Journal of Clinical Oncology arata ca o dieta bogata in rosii poate ajuta la prevenirea cancerului de prostata. Faceti-va o rezerva de rosii conservate si folositi-le pentru pizza, sos pentru spaghete, supe, tocanite sau paste. 6. Iaurtul simplu, fara grasimi Toate iaurturile sunt surse excelente de calciu, potasiu, proteine, zinc si vitaminele B6 si B12, dar iaurtul sarac in grasimi are un continut de proteine de doua ori mai mare. Sursa: WebMdSolicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...