Opt alimente care va taie pofta de mancare

Atunci cand incercati sa slabiti, reducerea cantitatii de mancare pe care o consumati este, in mod cert, necesara, dar senzatia constanta de foame este unul dintre motivele principale din cauza carora majoritatea dietelor esueaza. Cu toate acestea, puteti sa va potoliti senzatia de foame fara sa consumati calorii in plus. De fapt, consumul unor anumite alimente transmite un semnal creierului, care recepteaza ca ati terminat de mancat si linisteste apetitul. Care sunt alimentele care va taie pofta de mancare si asigura succesul dietei dumneavoastra?
1. Mere
Mancati un mar cu aproximativ jumatate de ora inainte de masa- fibrele si apa din mar va vor taia pofta de mancare, spune Debra Wein, director la Wellness Workdays.
2. Avocado
Daca mancati jumatate de avocado la pranz, va veti simti satul toata dupa amiaza, potrivit unui studiu publicat in Nutrition Journal. Femeilor care au deprins acest obicei le-a scazut pofta de mancare cu 24%.
3. Fasole, naut, linte
Nautul, lintea, fasolea si mazarea sunt bogate in proteine, fibre, antioxidanti, vitamine din complexul B si fier. Consumul acestor alimente va poate ajuta sa va controlati apetitul. O analiza publicata in revista Obesity a descoperit ca persoanele care consumau naut, linte sau fasole au fost cu 31% mai satisfacuti dupa o masa.
4. Supa
Intr-un studiu recent s-a descoperit ca persoanele care consumau un castron de supa, pe baza de bulion, cu un continut scazut de calorii, inainte de pranz, si-au redus aportul total de calorii cu 20%.
5. Muraturi
Castraveti murati, varza acra si alte alimente fermentate contin acizi grasi cu lant scurt, iar cercetarile recente ale The New York Academy of Sciences au descoperit ca acestea ajuta la consolidarea legaturii dintre intestin si creier. Acizii stimuleaza productia de hormoni care traverseaza bariera hemato-encefalica si imbunatatesc semnalizarea de apetit.
6. Praf de chili
Capsaicina, compusul care ofera gustul ardeiului iute, va "incinge" metabolismul. Cercetarile recente de la Universitatea din Maastricht arata ca daca adaugati ceva picant alimentelor, va puteti controla apetitul. Studiul, care a fost publicat in revista Appetite, a descoperit ca daca adaugati un sfert de lingurita de praf de chilli la masa, va veti simti mai satul la finalul acesteia.
7. Ciocolata neagra
Cand simtiti pofta de ceva dulce, incercati ciocolata neagra. Cercetarile sugereaza ca aceasta ajuta la reducerea tensiunii arteriale si protejeaza inima si creierul. De asemenea, aceasta va ofera senzatia de satietate mai mult decat laptele cu cacao si va ajuta sa va potoliti poftele si de dulce, si de sarat, potrivit unui studiu publicat in revista Nutrition & Diabetes. Participantii la studiu au consumat cu 17% mai putine calorii la o masa, dupa o "doza" de ciocolata neagra.
8. Oua
Daca va incepeti ziua cu o omleta sau cu doua oua fierte, veti fi satul pana mai tarziu de pranz. Acest lucru este datorat proteinelor. Cercetarile de la Universitatea din Mossouri au aratat ca persoanele care mananca un mic dejun bogat in proteine, consuma mai putine calorii in restul zilei.
Sursa: Time
A.C.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...