Publicat la: 
6/06/2013

Picioarele tale pot gazdui 200 de tipuri de ciuperci

Exista o multime de probleme pe care le poti avea cu picioarele pentru care un tratament cosmetic este ineficient, deoarece acestea ar putea fi casa pentru 200 de tipuri diferite de ciuperci si aproximativ jumatate dintre ele ar putea provoca infectii.

Aceasta descoperire a fost realizata de oamenii de stiinta de la National Human Genome Research in timpul unui studiu recent. Printre cele mai frecvent intalnite infectii fungice care se pot dezvolta la nivelul piciorului sunt piciorul atletului (intre degetele de la picioare) si micozele unghiilor. Infectiile fungice cauzeaza de obicei eruptii cutanate sau mancarime. Desi ciupercile se gasesc si pe alte parti ale corpului - spatele urechilor, zona inghinala, piept, brate, nari si palme - picioarele s-au dovedit a fi zona in care se dozvolta cel mai mare numar de ciuperci.

Partea corpului cu cele mai multe ciuperci a fost calcaiul cu 80 de tipuri diferite de ciuperci, urmata de zona unghiilor (60 de tipuri) si degetele de la picioare (40 de tipuri). Capul contine cele mai putine tipuri de ciuperci (doar 10).

Cercetatorii, care au recunoscut ca sunt surprinsi de numarul mare de ciuperci, au declarat ca persoanele cu un sistem imunitar slabit sau cei care iau antibiotice au mai multe riscuri de a dezvolta infectii fungice. Ei cred ca un dezechilibru de microbi ar putea fi motivul pentru care ciupercile daunatoare se raspandesc.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Dermatovenerologie

Medic Primar
Medic Specialist
Pavel Jenica,Medic Primar
Medic Primar
Medic Primar
  •  
  • 1 of 18