Publicat la: 
5/08/2016

 Piureuri de fructe versus sucuri. Care sunt mai sanatoase?

Consumul de fructe intregi este mai benefic decat de cel de sucuri de fructe, dar ce se intampla cu piureurile, care implica amestecarea fructelor intregi? Cum difera sucurile de piureuri, daca ne raportam la continutul de fibre si la efectul asupra nivelului de zahar din sange?

Piureurile de fructe sunt mai bune decat sucurile, dar as prefera mai degraba fructele intregi, a declarat Robin Foroutan, purtator de cuvant al Academiei de Nutritie si Dieta, pentru nytimes.

Cele mai multe sucuri nu contin pulpa, astfel incat zaharul este mai concentrat si sucul contine putine fibre. Piureuri, pe de alta parte, au fibre si acestea ajuta la incetinirea absorbtiei de fructoza, zaharul principal din fructe.

Deasemenea, dureaza mai mult sa mananci fructele intregi si te simti mai plin. Intr-un studiu, adultii au mancat fie un mar, fie piureuri de mere, fie suc de mere, cu putin timp inainte de masa. Cei care au mancat piureuri de mere au consumat mai putine calorii la masa decat cei care au baut suc, dar cei care au mancat un mar au consumat cele mai putine calorii.

Autor: A.T.