Publicat la: 
10/02/2016

O echipa medicala din cadrul Life Memorial Hospital a realizat cu succes o interventie chirurgicala pe cale laparoscopica de extirpare a glandei suprarenale transformata chistic, la un pacient in varsta de 34 ani, care prezenta un grad de obezitate severa. Interventia, o premiera pentru sistemul medical MedLife, a fost realizata de o echipa medicala coordonata de dr. Bogdan Stanescu, medic primar chirurgie generala, din a carei componenta au mai facut parte dr. Mircea Lica, medic specialist chirurgie generala si dr. Paula Neicutescu, medic primar ATI.

Pacientul a fost diagnosticat imagistic cu o formatiune chistica la nivelul glandei suprarenale stangi, in urma unei ecografii abdominale si, ulterior, prin examinare prin computer tomograf. Modalitatea de abord aleasa pentru interventia chirurgicala a fost una moderna, pe cale laparoscopica retroperitoneala, avand in vedere si diagnosticul de obezitate severa al pacientului.

Dupa evaluarea efectuata de catre echipa anestezica pacientul a fost internat in vederea realizarii interventiei. Sub anestezie generala, pacientul a fost pozitionat pe masa de operatie in decubit lateral pe partea dreapta, pentru a se permite abordul retroperitoneal. Prin trei mici incizii de maxim 1 cm fiecare au fost introduse videoscopul si instrumentele de lucru, cu ajutorul carora glanda suprarenala stanga si chistul dezvoltat din aceasta au fost excizate.

"Interventiile chirurgicale asupra glandei suprarenale au trecut prin multiple transformari odata cu efectuarea primei adrenalectomii laparoscopice, in anul 1992. De atunci, acest procedeu a devenit tot mai utilizat datorita avantajelor pe care le aduce, iar in prezent a devenind ᅡgold standardᅡ. Interventiile chirurgicale cu abord minim-invaziv asigura o rezolvare eficienta a patologiei glandei suprarenale, indeosebi in cazul feocromocitoamelor, si ofera pacientului o recuperare postoperatorie facila, in conditii de siguranta, permitand externarea in 24 de ore postoperator", a declarat dr. Bogdan Stanescu, medic primar chirurgie generala.

Interventia a avut o durata de aproximativ 80 de minute si s-a desfasurat pe cale laparoscopica, pacientul externandu-se a doua zi, fara niciun fel de acuze. Evolutia acestuia in urma interventiei a fost una foarte buna.

De-a lungul timpului, medicii Life Memorial Hospital au gestionat cazuri dificile si au realizat interventii complexe, unele chiar in premiera nationala

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala. Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 15 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Craiova, Galati, Iasi si Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unitati spitalicesti in Bucuresti, Brasov, Arad, Craiova si Iasi, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecologie, 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 32 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 14 centre de excelenta cu specializare unica, 8 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toata tara.

MedLife a obtinut acreditarea pentru Maternitatea MedLife Bucuresti in calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodata si prima maternitate privata din capitala care detine acest statut. Alte doua maternitati din reteaua MedLife sunt in curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului international realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al saselea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria "Clinica Privata", iar in ultimii cinci ani, studiile de piata derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a castigat in ultimii trei ani premiul "Superbrands" la categoria "Clinici private".

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Chirurgie generala

Medic Rezident
Vasile Serban,Medic Primar Chirurgie Generala
Medic Primar...
Medic Primar...
  •  
  • 1 of 23