Publicat la: 
5/06/2020

 

În contextul declarării pandemiei COVID-19 de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și a creșterii rapide a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 în România, grupul MedLife s-a alăturat primei inițiative a unei autorități locale din România care asigură testarea cu aparate Real Time PCR pe scară largă a persoanelor asimptomatice. 

Obiectivul proiectului îl reprezintă limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul populației Municipiului București, precum și a efectelor extrem de grave ale acestuia prin testarea PCR pentru virusul SARS-CoV-2.

În cadrul proiectului "Testăm pentru București" inițiat de către Primăria București în colaborare cu grupul MedLife se va efectua testare moleculară cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian pentru 11.000 de bucurești care se oferă voluntari pentru acest program.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei direct către laboratoarele de stat și private, implicit MedLife, afiliate proiectului.

Pe platforma online testampentrubucuresti.assmb.ro se pot înscrie bucureștenii asimptomatici și care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Aceștia vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale: nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresa de e-mail (în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.

Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programarea și testarea propriu-zisă.

Va exista un număr de Call-Center dedicat prin care bucureștenii înscriși în program vor ține legătura cu autoritățile, și prin care li se va comunica data și ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.

Pentru mai multe informații legate de proiectul "Testăm pentru București" inițiat de către Primăria București accesați www.testampentrubucuresti.assmb.ro.