Publicat la: 
20/12/2013

O buna parte din persoanele in varsta care sufera de hipertensiune ar putea fi tratate intr-un mod mai putin agresiv, adica ar putea lua mai putine pastile decat le sunt prescrise in acest moment pentru a-si tine tensiunea arteriala sub control, relateaza Associated Press, citat de Agerpres.

Aceste schimbari au fost recomandate de un grup de experti numiti de guvernul SUA si au la baza studii riguroase. Totusi, responsabilii guvernului american nu si-au dat acordul asupra lor, iar Asociatia Americana a Inimii urmeaza sa faca publice alte recomandari, spre sfarsitul anul viitor.

Membrii grupului de experti au subliniat ca pragul hipertensiunii nu se modifica: 140 cu 90, pentru adultii tineri si pentru toti adultii care sufera de diabet sau boli renale. Ei afirma insa ca adultii cu varsta de cel putin 60 de ani nu trebuie sa ia medicamente antihipertensive decat daca tensiunea lor arteriala creste la 150 cu 90 sau peste acest nivel. Potrivit acestora, urmarea de catre adultii in varsta a unui tratament prea agresiv poate avea drept consecinta stari de lesin si caderi.

Mai mult, pot aparea interactiuni nedorite cu alte medicamente luate pentru alte afectiuni. Recomandarile expertilor au fost publicate miercuri in The Journal of the American Medical Association. Dr. Gary Gibbons, directorul Institutului national pentru inima, plamani si sange (NHLBI, care este agentie federala) a precizat miercuri intr-un comunicat ca agentia sa nu a aprobat raportul grupului de experti, si nici Institutul national pentru sanatate, de care apartine NHLBI.

In ce-i priveste, autorii raportului au insistat ca observatiile lor sunt simple recomandari, iar doctorii trebuie sa ia decizii de tratament in functie de circumstantele particulare ale fiecarui pacient, adaugand ca toti cei care sufera de hipertensiune pot avea de castigat daca urmeaza o dieta sanatoasa, fac exercitii fizice in mod regulat si isi tin greutatea sau control.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Cardiologie

Medic Specialist
Medic Specialist...
Medic Specialist
Medic Primar
  •  
  • 1 of 26

Articole similare

O buna parte din persoanele in varsta care sufera de hipertensiune ar putea fi tratate intr-un mod mai putin agresiv, adica ar putea lua mai putine pastile decat le sunt prescrise in acest moment pentru a-si tine tensiunea arteriala sub control, relateaza Associated Press, citat de Agerpres. Aceste schimbari au fost recomandate de un grup de...