Publicat la: 
29/04/2020

Traversam o perioada dificila din punct de vedere medical, in care cu totii luptam pentru a invinge aceasta pandemie prin limitarea raspandirii noului tip de coronavirus.

Totusi, sa nu uitam ca pe langa pacientii diagnosticati cu COVID-19, mai sunt si alte categorii de bolnavi care au nevoie de tratament corespunzator si ingrijire corecta.

Medicul chirurg Mircea Lica explica ce trebuie sa faceti daca va simtiti rau in aceasta perioada.

Tipuri de urgente medicale

Exista afectiuni care nu suporta amanare din punct de vedere chirurgical, nici macar in contextul pandemiei. Peritonitele, ocluziile, infectiile acute reprezinta urgente medicale, care trebuie tratate la timp pentru evitarea complicatiilor si pentru siguranta pacientilor.

Cand este o urgenta?

Atunci cand starea de sanatate se degradeaza de la o zi la alta, va simtiti rau tot mai rau, iar organismul nu raspunde la niciun fel de tratament recomandat de medic.

Ce e de facut daca va simtiti rau?

O problema medicala netratata la timp poate determina complicatii grave, unoeri iremediabile. Asadar, daca va simtiti rau:

Nu stati acasa.

Mergeti la spital.

Cereti ajutorul unui medic.

Urgentele medicale in unitatile MedLife

Suntem alaturi de toti pacientii nostri in acestea perioada grea, de aceea, pe langa masurile de siguranta luate inca de la inceputul pandemiei, la nivelul unitatilor noastre au fost implementate si ghiduri existente la nivelul societatilor internationale, care prevad prioritizarea interventiilor necesare in aceasta perioada, tinand cont de toate masurile de protectie atat pentru personalul medical, cat si pentru pacienti.

In plus, pentru siguranta tuturor, in cadrul Sistemului Medical MedLife se testeaza periodic personalul medical, precum si toti pacientii internati pentru interventii chirurgicale urgente.

Asadar, daca aveti o urgenta medicala in aceasta perioada puteti merge cu incredere in unitatile MedLife, unde veti fi intampinati cu acelasi profesionalism, in conditii de maxima siguranta, adaptate contextului epidemiologic pe care il traversam.

#ladatorie #mediciiMedlife #alaturidevoi #izolatidarimpreuna

Specialitate: 
Medic: 
Adaugă comentariu nou

Echipa medicala MedLife - Chirurgie generala

Medic Specialist
Botezatu Ion,Medic Primar
Medic Primar
Medic Rezident
Medic Primar
  •  
  • 1 of 23

Articole similare

In ultima perioada au aparut o multime de informatii referitoare la noul tip de coronavirus, la infectia provocata de aceasta si la efectele pe care COVID-19 le are asupra diferitelor categorii de pacientii. Aflati in mijlocul unei avalanse de stiri si noutati este important sa retineti doar informatiile corecte si cu adevarat relevante, cu...
Pana in prezent, s-a observat ca pacientii cu patologii oncologice nu prezinta un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus, comparativ cu restul populatiei. Insa, odata contactat virusul, acestia pot dezvolta forme mai severe ale bolii COVID-19. Pacientii oncologici sunt o categorie vulnerabila? Da, din cauza starii de imunodeficienta,...
Izolarea impusa de pandemia de coronavirus se doveste a fi o provocare pentru multi dintre noi.  Dintr-o data fie petrecem mult timp singuri, fie petrecem mult mai mult timp decat inainte cu familia.  Si cum in aceasta perioada emotiile negative sunt multe si se acumuleaza de la o zi la alta, suntem tentati sa le eliberam exact acolo unde ne...
Traversam o perioada dificila din punct de vedere medical, in care cu totii luptam pentru a invinge aceasta pandemie prin limitarea raspandirii noului tip de coronavirus. Totusi, sa nu uitam ca pe langa pacientii diagnosticati cu COVID-19, mai sunt si alte categorii de bolnavi care au nevoie de tratament corespunzator si ingrijire corecta....
  ▶ Ce este o masca de protectie ▶ Tipuri masti de protectie ▶ Avantajele purtarii unei masti de protectie ▶ Cand si cine trebuie sa poarte masca de protectie ▶ Cum purtam corect masca de protectie ▶ De unde achizitionam masca de protectie  Mastile de protectie pot arata la fel, dar stii intr-adevar ce porti? Calitatea produsului, materialele din...