Vinul rosu ar putea ajuta persoanele supraponderale sa arda grasimile

Consumul de vin rosu ar putea ajuta persoanele supraponderale sa arda grasimile mai repde si sa isi imbunatateasca functia hepatica, potrivit unui nou studiu al cercetatorilor americani.
Autorii noului studiu au avertizat ca efectele constatate nu incurajeaza consumul exagerat de vin si ca acestea pot fi obtinute si din consumul anumitor struguri rosii.
Dr. Neil Shay, biochimist si biolog molecular la Universitatea de Stat din Oregon, a declarat ca studiul sugereaza ca strugurii tamaiosi ar putea ajuta la o mai buna gestionare a obezitatii si a tulburarilor metabolismului.
Cercetatorii au descoperit ca acidul elagic gasit in struguri a incetinit dramatic cresterea celulelor grase existente, dar si formarea unor noi astfel de celule.
Studiul, care a fost realizat in parteneriat cu Universitatea din Florida si Universitatea din Nebraska, completeaza munca doctorului, care a descoperit ca soareci supraponderali si-au imbunatatit starea de sanatate dupa ce au consumat un extract din strugurii care se folosesc la fabricarea vinului Pinot Noir.
Studiu a aparut in revista Journal of Nutritional Biochemistry.
Sursa: The Independent
A.C.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...