Vinul rosu regleaza nivelul de colesterol la diabetici

Noi cercetari publicate in jurnalul "Annals of Internal Medicine" sugereaza ca vinul consumat cu moderatie regleaza nivelul de colesterol din sange la bolnavii de diabet. Cercetatorii de la Universitatea Ben-Gurion din Israel au facut un experiment in cadrul caruia au impartit 200 de bolnavi de diabet de tip 2 in 3 grupuri.
Participantii din primul grup au fost pusi sa consume cate un pahar de apa minerala in fiecare seara la cina, pe cand participantii din celelalte doua grupuri au fost pusi sa consume cate un pahar de vin rosu sau alb.
De asemenea toti participantii au urmat o dieta de tip mediteraneean, bogata in legume, peste, fructe, cereale integrale, nuci si ulei de masline.
Doi ani mai tarziu, in cadrul testelor, cercetatorii au observat ca participantii la studiu care au consumat vin rosu au avut cu 10% mai mult colesterol HDL, numit colesterol bun, prin comparatie cu participantii care au consumat vin alb sau aceia care nu au consumat vin deloc.
De ce numai participantii care au consumat vin rosu au avut parte de astfel de rezultate?
"Cercetarile au aratat ca antioxidantii si fitochimicale care se regasesc in produsele alimentare pigmentate cu nuante intunecate de rosu si violet imbunatatesc nivelul de colesterol bun din sange," a declarat Angela Ginn-Meadow, coordonatoarea studiului.
Insa vinul ridica, de asemenea, si nivelul de zahar din sange. De aceea, spun cercetatorii, este foarte importat ca in cazul diabeticilor consumul de vin sa fie moderat si intotdeauna insotit de o gustare.
Sursa: Prevention
G.T.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...