Cafea vs. cafea cu lapte: Care bautura e mai sanatoasa pentru tine?

Cafeaua este o sursa de antioxidanti, substante care au o influenta pozitiva asupra organismului reducand riscul de a dezvolta unele afectiuni si prevenind imbatranirea timpurie. Laptele este un aliment minune cu un continut bogat de calciu si proteine. Conform unei simple operatiuni logice, cafeaua cu lapte ar trebui sa combine efectele pozitive ale celor doua bauturi fiind de un real ajutor mentinerii sanatatii. Insa asa sa fie?
Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro
Studiile arata ca laptele amestecat cu ceaiul neagru dezactiveaza unele substante din ceai diminuandu-i efectele benefice. Totusi, cand vine vorba de cafea, laptele nu pare sa aiba vreun efect asupra antioxidantilor. Conform unui studiu publicat anul trecut in Jurnalul de Nutritie, organismul absoarbe antioxidantii chiar si atunci cand cafeaua este amestecata cu lapte.
Cand vine vorba insa de lapte si de beneficiile acestuia, asocierea dintre cele doua bauturi nu este una dintre cele mai fericite. Cafeaua impiedica absorbtia calciului din lapte de catre organism. Prin urmare, laptele isi pierde valoarea nutritiva in combinatie cu cafea. Problema poate fi insa oricand rezolvata cu un pahar de lapte in plus pe zi, insa unul care sa nu contina si cafea.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...