Publicat la: 
1/06/2011
vitMATINA Ce produse din comert cauzeaza iritatii ale pielii?

Numeroase produse din comert irita pielea / Foto: Photoxpress.com

Poate ca de multe ori nu avem timp suficient pentru a verifica ce ingrediente includ produsele pe care le utilizam zilnic, insa cunoasterea lor este deosebit de importanta. Iritatia pielii poate fi una dintre consecintele nefaste ale folosirii unora dintre aceste produse.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Sapunul

Spalarea excesiva a mainilor, cu apa si sapun, deoarece pot afecta structura biochimica a suprafetei pielii si pot distruge microbii buni. Mainile uscate sunt una dintre consecintele folosirii excesive a sapunului, insa in timp, problemele pot deveni mult mai grave.

Produsele de curatare

Cei mai multi dintre noi suntem constienti ca produsele de curatare afecteaza pielea si pot avea efecte iritante asupra corpului. Purtarea manusilor protectoare este esentiala in aceasta situatie. Printre produsele de curatare se numara: detergentul de vase, detergentul de rufe, solutiile pentru curatarea pardoselii si a ferestrelor, solutiile dezinfectante etc.

Hainele

Hainele, in special cele din lana, pt fi deveni problematice pentru persoanele care sufera de dermatita atopica, o boala inflamatorie a pielii. Academia Americana de Dermatologie estimeaza ca intre 10 si 20% dintre copii pot dezvolta aceasta boala. In situatia in care constatati ca hainele pe care le purtati va irita, incercati sa le inlocuiti cu articole fabricate din bumbac.

Latex

Unele persoane sunt foarte sensibile la latex, un cauciuc natural prezent in nenumarate obiecte, de la manusi pana la prezervative. Persoanele alergice la latex pot manifesta reactii violente inclusiv fata de fructele tropicale precum bananele si kiwi.

Parfumuri

Alergia la parfum este des intalnita. Exista peste 5000 de esente care utilizeaza diferite combinatii, ceea ce face dificila identificarea substantei chimice care va produce o alergie. Unele persoane pot avea alergie fata de parfumul de mosc, in timp ce altele reactioneaza violent fata de esenta de vanilie.

Cremele pentru fata

Trebuie sa aveti multa grija fata de cremele pe care le utilizati, daca atunci cand le aplicati simtiti ca, spre exemplu, va arde fata. Printre produsele care pot dauna pielii se numara cremele anti-rid, cremele utilizate pentru peeling facial etc.

Mancarea

Alergiile la diferite alimente pot cauza reactii la nivelul pielii, acest fapt este binecunoscut. Dintre acestea cele mai frecvente sunt mancarurile picante.

Autor: Redactia MedLive.ro

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Specialitate: 
Comentarii

da, ce sa zic? foarte interesant. nici nu stiam toate chestiile astea super generale

Pagini

Echipa medicala MedLife - Dermatoestetica, Dermatovenerologie

Medic Specialist
Irimie Marius
Medic specialist
Medic Primar
  •  
  • 1 of 18