Fructele uscate pot tine locul celor proaspete?

Adesea suntem pusi in situatia de a alege intre fructele proaspete si cele deshidratate. Desi cele uscate sunt sensibil mai scumpe, aceste fructe ar putea reprezenta o alegere viabila tinand cont ca le putem achizitiona indiferent de anotimp. Cu toate acestea sunt fructele confiate un inlocuitor sanatos si potrivit al fructelor proaspete?
Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.
Fructele uscate sunt recomandate in special in sezonul rece, fiind bogate in vitamine, fibre, potasiu si alti nutrienti esentiali si avand proprietati tonifiante, laxative, diuretice, emoliente. Numeroase studii au certificat faptul ca fructele confiate sunt bogate in antioxidanti si ofera beneficii pentru sanatate, similare cu fructele proaspete.
In pofida efectelor lor benefice, fructele deshidratate trebuie consumate cu moderatie, pentru ca au un continut ridicat de zahar si calorii. De asemenea pot contine, de multe ori, coloranti artificiali sau alti aditivi, iar compusii de sulf utilizati pentru pastrarea pe termen lung a fructelor uscate poate cauza reactii alergice. Prin procesul de deshidratare, fructele confiate, de cele mai multe ori, nu isi pastreaza intreaga cantitate de vitamina C pe care o contin in stare proaspata.
Cu toate ca prin deshidratare fructele nu pierd foarte mult dintre calitatile lor nutritive, este mai indicat sa optati pentru cele proaspete atunci cand este sezonul lor, cu atat mai mult cu cat acestea contin o cantitate mare de apa, care ofera senzatia de satietate si hidrateaza organismul.
Citeste in fiecare dimineata vitMATINA si afla cateva sfaturi scurte care te vor ajuta sa iti mentii starea de sanatate.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...