O proprietate necunoscuta a ciocolatei

Consumul in cantitati mari de ciocolata poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II.
Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.
Un studiu desfasurat pe un numar de 114,009 pacienti demonstreaza ca riscul de a dezvolta o boala a inimii a scazut cu o treime la persoanele care au consumat ciocolata intr-o cantitate mai mare, potrivit unui studiu publicat in revista British Medical Journal.
Studiul desfasurat de cercetatorii de la Universitatea din Cambridge a demonstrat ca, la pacientii care au consumat cea mai mare cantitate de ciocolata, riscul bolilor cardiovasculare a scazut cu 37%, in timp ce riscul de a suferi un atac cerebral a scazut cu 29%, informeaza BBC.
Unul dintre cercetatorii care au participat la acest studiu, dr. Oscar Franco, a declarat ca se stia despre ciocolata ca are proprietatea de a scadea tensiunea arteriala. Cercetatorul a mai spus si ca prezentele rezultate sunt promitatoare, dar sunt necesare studii amanuntite pentru a confirma rolul protector al ciocolatei.
Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II. Potrivit studiului, ciocolata protejeaza pacientii de bolile cardiovasculare, in conditiile in care cantitatea de zahar si grasimi consumata zilnic este diminuata.
Fundatia Britanica a Inimii spune ca existe modalitati mai bune de a va proteja inima. "Sfatul este ca daca in prezent nu mancati ciocolata, sa nu incepeti a o consuma. Celor care deja mananca ciocolata le recomand sa o consume in cantitati reduse" completeaza dr. Oscar Franco.
In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...