Publicat la: 
30/08/2011
vitMATINA O proprietate necunoscuta a ciocolatei

Cat de sanatoasa e ciocolata? / Foto: Photoxpress.com

Consumul in cantitati mari de ciocolata poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Un studiu desfasurat pe un numar de 114,009 pacienti demonstreaza ca riscul de a dezvolta o boala a inimii a scazut cu o treime la persoanele care au consumat ciocolata intr-o cantitate mai mare, potrivit unui studiu publicat in revista British Medical Journal.

Studiul desfasurat de cercetatorii de la Universitatea din Cambridge a demonstrat ca, la pacientii care au consumat cea mai mare cantitate de ciocolata, riscul bolilor cardiovasculare a scazut cu 37%, in timp ce riscul de a suferi un atac cerebral a scazut cu 29%, informeaza BBC.

Unul dintre cercetatorii care au participat la acest studiu, dr. Oscar Franco, a declarat ca se stia despre ciocolata ca are proprietatea de a scadea tensiunea arteriala. Cercetatorul a mai spus si ca prezentele rezultate sunt promitatoare, dar sunt necesare studii amanuntite pentru a confirma rolul protector al ciocolatei.

Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II. Potrivit studiului, ciocolata protejeaza pacientii de bolile cardiovasculare, in conditiile in care cantitatea de zahar si grasimi consumata zilnic este diminuata.

Fundatia Britanica a Inimii spune ca existe modalitati mai bune de a va proteja inima. "Sfatul este ca daca in prezent nu mancati ciocolata, sa nu incepeti a o consuma. Celor care deja mananca ciocolata le recomand sa o consume in cantitati reduse" completeaza dr. Oscar Franco.

Autor: Redactia MedLive.ro.

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Specialitate: 
Comentarii

Articolul a fost, se pare, scris in graba si din aceasta cauza este ambiguu si nelamuritor. Despre ce fel de ciocolata e vorba? Ce inseamna cantitate mare? Ori e bine sa mananci ori nu e bine? Treaba cu dilema vizirului nu merge in cazul de fata. Ori da ,ori ba, sau care este calea de mijloc. Eu consum zilnic cca 20 gr. de ciocolata neagra. Intreb: Este mult, este putin, ma ajuta in protejarea cordului, imi produce alte neplaceri?

Pai nu v-ati prins pana acum ca articolele de pe medlive.hotnews.ro sunt la vrajeala, pentru a ne atrage atentia asupra MedLife?

Fiti mai pe faza :)

sa consume ciocolata neagra 80% - 85%

pentru ca aceasta are continut redus de zahar, de grasimi vegetale (unele chiar nu au deloc grasimi) si deci sunt sanatoase

este o mare diferenta intre ciocolata cu alune si cu mult lapte praf, la fel multe grasimi, si zahar mult si ciocolata neagra

Echipa medicala MedLife - Nutritie

Nutritionist
Scurtu Martin Mihaela Elisabeta,Medic Specialist
Medic Specialist
Nutritionist

Articole similare

Un studiu clinic extins pentru un medicament pentru persoanele cu diabet tip II a confirmat ca linagliptin oral, inhibitor DPP-4 (dipeptil peptidaza 4), este sigur si eficient in scaderea nivelului de glucoza pana la 102 saptamani, fie luat singur, fie in asociere cu alte medicamente antidiabetice. Studiul, publicat in numarul din august al IJCP,...
Crosul "Pedaleaza pentru inima ta" / Foto: Fundatia Romana a Inimii Peste 150 de biciclisti au participat vineri la crosul "Pedaleaza pentru inima ta", organizat de Fundatia Romana a Inimii. Plimbarea a durat circa 30 de minute si a urmat traseul Soseaua Kiseleff - Piata Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Piata Charles de Gaulle - Bulevardul...
Dr. Lacramioara Petrescu Exista in prezent diagrame pentru estimarea riscului de deces la 10 ani prin boli cardiovasculare. Aceste diagrame sunt utile si pentru persoane sanatoase cu varsta peste 40 ani, in diagrama nefiind incluse valori pentru varste mai mici de 40 ani. Nu se foloseste pentru pacienti cu boala cardiovasculara cunoscuta,...
"Totul va fi bine" este mesajul transmis de creier / Foto: Captura YouTube "Este fascinant cum creierul poate oferi, cateodata, raspunsuri exagerat de optimiste, fara sa tina cont de realitate" spune dr. Chris Chambers, cercetator in neurostiinte la Universitatea din Cardiff. Exista o "ruptura" fundamentala in modul de functionare al...
Cercetatorii de la Universitatea din Sydney si-au propus sa clarifice informatiile contradictorii cu privire la consumul de oua si impactul pe care acesta l-ar putea avea asupra sanatatii sistemului cardiovascular. Noul studiu arata ca o dieta alimentara ce contine 12 oua pe saptamana pe o durata de un an nu poate creste factorii de risc...