Publicat la: 
30/08/2011
vitMATINA O proprietate necunoscuta a ciocolatei

Cat de sanatoasa e ciocolata? / Foto: Photoxpress.com

Consumul in cantitati mari de ciocolata poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Un studiu desfasurat pe un numar de 114,009 pacienti demonstreaza ca riscul de a dezvolta o boala a inimii a scazut cu o treime la persoanele care au consumat ciocolata intr-o cantitate mai mare, potrivit unui studiu publicat in revista British Medical Journal.

Studiul desfasurat de cercetatorii de la Universitatea din Cambridge a demonstrat ca, la pacientii care au consumat cea mai mare cantitate de ciocolata, riscul bolilor cardiovasculare a scazut cu 37%, in timp ce riscul de a suferi un atac cerebral a scazut cu 29%, informeaza BBC.

Unul dintre cercetatorii care au participat la acest studiu, dr. Oscar Franco, a declarat ca se stia despre ciocolata ca are proprietatea de a scadea tensiunea arteriala. Cercetatorul a mai spus si ca prezentele rezultate sunt promitatoare, dar sunt necesare studii amanuntite pentru a confirma rolul protector al ciocolatei.

Cercetatorii avertizeaza totusi ca ciocolata consumata in mod excesiv poate cauza alte boli grave, cum ar fi diabetul de tip II. Potrivit studiului, ciocolata protejeaza pacientii de bolile cardiovasculare, in conditiile in care cantitatea de zahar si grasimi consumata zilnic este diminuata.

Fundatia Britanica a Inimii spune ca existe modalitati mai bune de a va proteja inima. "Sfatul este ca daca in prezent nu mancati ciocolata, sa nu incepeti a o consuma. Celor care deja mananca ciocolata le recomand sa o consume in cantitati reduse" completeaza dr. Oscar Franco.

Autor: Redactia MedLive.ro.

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Specialitate: 
Comentarii

Articolul a fost, se pare, scris in graba si din aceasta cauza este ambiguu si nelamuritor. Despre ce fel de ciocolata e vorba? Ce inseamna cantitate mare? Ori e bine sa mananci ori nu e bine? Treaba cu dilema vizirului nu merge in cazul de fata. Ori da ,ori ba, sau care este calea de mijloc. Eu consum zilnic cca 20 gr. de ciocolata neagra. Intreb: Este mult, este putin, ma ajuta in protejarea cordului, imi produce alte neplaceri?

Pai nu v-ati prins pana acum ca articolele de pe medlive.hotnews.ro sunt la vrajeala, pentru a ne atrage atentia asupra MedLife?

Fiti mai pe faza :)

sa consume ciocolata neagra 80% - 85%

pentru ca aceasta are continut redus de zahar, de grasimi vegetale (unele chiar nu au deloc grasimi) si deci sunt sanatoase

este o mare diferenta intre ciocolata cu alune si cu mult lapte praf, la fel multe grasimi, si zahar mult si ciocolata neagra

Articole similare

Diabetul de tip 1 - insulino-dependent / Foto: Photoxpress In prezent, in lume sunt 246 de milioane de persoane care sufera de diabet, aceasta fiind una dintre cele mai raspandite boli cronice ale zilelor noastre, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Complicatiile bolii duc, anual, la decesul a 3,2 milioane de oameni pe intregul glob fiind...
Un regim alimentar bogat in carne rosie reduce speranta de viata, crescand riscul de cancer si boli de inima, arata cel mai recent studiu al Facultatii de Medicina Harvard, citat de BBC. Cercetatorii au analizat date provenind de la peste 120.000 de persoane, intr-un interval de 28 de ani. Potrivit autorilor, inlocuirea carnii rosii cu peste, pui...
Aspirina reduce riscul de cancer colorectal / Foto: PhotoXpress Se spune ca aspirina este pastila pe care trebuie sa o ai tot timpul la indemana sau ca "o aspirina pe zi tine medicul la distanta". Aspirina sau acidul acetilsalicilic este utilizata cu precadere in caz de migrene, dar si in prevenirea atacurilor cardiace si a cancerului....
Consumul poate fi chiar un remediu pentru acnee / Foto: Photoxpress.com Multa vreme s-a spus ca alimentatia nesanatoasa este una dintre cauzele aparitiei acneei, ciocolata fiind considerata cel mai mare inamic al tenului frumos. Problema pare sa fie una grava, din moment ce aproximativ 25% din adultii cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani...
Cum ne influenteaza ceea ce mancam / Foto: Agerpres Foarte putini adulti cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani obisnuiesc sa acorde importanta prevenirii bolilor cardiovasculare, insa acestea reprezinta cauza principala de mortalitate in Romania. Mai mult decat atat, medicii sustin ca varsta pacientilor care fac infarct sau accident vascular...