cell

Calculator analize

Ac. anti-spermatici

Prezenta anticorpilor anti-spermatozoizi la barbati infertili a fost raportata in 1954 de Rumke si Wilson. S-a observat ca numarul de cazuri cu anticorpi prezenti este mai mare la populatia infertila ceea ce a condus la ideea infertilitatii de cauza imunologica.

Anticorpii directionati impotriva antigenelor din spermatozoizi pot fi cauza infertilitatii atat la barbati cat si la femei. Ac. anti-spermatici se dezvolta la barbat atunci cand apare o bresa in bariera sange-testicul (cauza traumatica, chirurgicala) sau prin obstructia tractului reproducator. Alte situatii asociate cu aparitia anticorpilor anti-spermatici includ: cancerul testicular, interventii chirurgicale, vasectomie, criptorhidism, infectii cu transmitere sexuala. La femei cauzele aparitiei sunt mai putin cunoscute.

Anticorpii anti-spermatici exercita efecte heterogene asupra abilitatii de fertilizare a spermatozoizilor.Este bine cunoscut efectul inhibitor al anticorpilor antispermatici asupra motilitatii spermatozoizilor prin legare de suprafata lor si prin aglutinarea lor.

Ac. anti-spermatici interfera cu reactia acrozomului, capacitatea, penetrarea prin mucusul cervical, atasarea spermatozoizilor de ovul si fertilizarea ovulului. Prezenta lor in cazul cuplurilor cu infertilitate de cauza necunoscuta ajunge la 20%.

Recomandari pentru analiza Ac. anti-spermatici

  •  in diagnosticul infertilitatii prin mecanism imunologic
  •  la barbat:- aglutinarea spermei in ejaculat, trauma testiculara, biopsie in antecedente, vasectomie, infectii de tract genital, leziuni obstructive ductale
  •  la femei: - test postcoital anormal, infertilitate de cauza inexplicabila, infectii de tract genital in antecedente

Executant

Lab.Grivita

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.