Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Calculator analize
Adenovirusurile sunt viruşi ADN care se împart în 6 subgrupe (de la A la F), pe baza omologiei genomului de ADN şi a altor proprietăţi. Numele de adenovirus provine de la medicii care au depistat viruși în adenoizii şi amigdalele copiilor operaţi. Agenţii patogeni provin din genul Mammaliade, familia Adenoviridae, fiind cunoscuţi peste 90 de serotipuri de adenovirusuri dintre care mai mult de 30 sunt depistaţi de la oameni, iar ceilalţi la animale.
Produc infecţii ale tractului respirator superior, conjunctivită, gastroenterită, limfadenită mezenterică acută,encefalită şi infecții ale sistemului nervos central, fibroză interstiţială cronică, pneumonie ce nu răspunde la tratamentul cu antibiotice, tuse convulsivă.
Adenoviroza face parte din grupul infecţiilor respiratorii determinată de adenovirusuri, care pătrund în organismul uman pe diverse căi şi se caracterizează clinic prin simptome de intoxicaţie, afectarea căilor respiratorii, a tracului digestiv, ţesutului limfatic şi altor organe.
Adenovirusurile sunt responsabile pentru 3-5% dintre infecţiile respiratorii acute la copii şi pentru 2% din bolile respiratorii la adulţi boala (boală respiratorie acută).
Sursa de infecţie este omul bolnav, care răspândeşte virusul pe cale aerogenă în perioada acută, iar în perioada mai tardivă şi prin materiile fecale sau prin contact direct (mâini murdare) cu sursa sau indirect (veselă, lengerie, batistă, jucării), pe cale alimentară şi hidrică.
Adenovirusurile pot persista în amigdale şi în vegetaţiile adenoide luni şi chiar ani de zile.
Frecvența cea mai mare de infecţie o au copiii între 6 luni şi 5 ani. Majoritatea infecțiilor trec fără simptomatologie astfel că la circa 95% adulţi au fost depistaţi anticorpi în serul sangvin.
Perioada contagioasă durează aprox 10 zile, însă unii copii pot rămâne purtători cronici, răspândind infecţia timp îndelungat.
Ajungând în organismul uman, adenovirusurile afectează mucoasa căilor respiratorii superioare, oculară şi intestinală, unde se multiplică, lezând de asemenea şi ganglionii limfatici regionali. Ulterior, agentul patogen pătrunde în sânge, ducând la virusemie, apariţia simptomelor de intoxicaţie, ducând la dezvolatarea adenovirozei.
Simptomele adenovirozei includ înfundare nazală cu eliminări seroase, ulterior sero-purulente, respiraţie acută (rinofaringită, rinofaringotonzilită, rinofaringobronşită), dureri în gât şi la deglutiţie, febră faringoconjunctivală, conjunctivită sau keratoconjunctivă, pneumonie atipică adenovirală şi debut acut cu frisoane, cefalee, artralgii, mialgii moderate, insomnii, vertijuri, greţuri.
Simptomele se menţin, de regulă, 3-5 zile. Adenoviroza se poate complica cu otita, sinuzita, angina, pneumonia.
Prezența infecțiilor respiratorii virale se poate identifica prin :
Cultură celulară: efect citopatogenic (CPE), PCR,
Serologie: fixarea complementului (C), neutralizare (N) și hemaglutino-inhibare (HAI); Detecția anticorpilor și a hexozelor antigenice prin metoda ELISA.
Cauze de respingere a probei – ser hemolizat, lipemic sau contaminat bacterian.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.