cell

Calculator analize

Ag. Virus respirator sincitial

"RSV este principalul agent patogen al cailor respiratorii la sugari si reprezinta cauza majora a afectiunilor cailor respiratorii inferioare la copii mici. Infectia cu RSV este raspandita in intreaga lume si se manifesta adesea in epidemii anuale, ce apar mai ales la sfarsitul toamnei, iarna si primavara si pot dura pana la cinci luni. Virusul este rar intalnit in timpul verii. Cea mai inalta rata a imbolnavirilor se inregistreaza la copii de 1-6 luni, in special la cei in varsta de 2-3 luni. Numarul de imbolnaviri in timpul epidemiilor este extrem de mare, ajungand pana la 100% in crese, unde multi copii sunt predispusi datorita varstei. Infectia cu RSV este cauza a 20-25% din cazurile internate de pneumonie la sugari si copii mici si a 75% din cazurile de bronsiolita la aceste grupe de varsta. S-a estimat ca mai mult de jumatate din sugarii supusi riscului de imbolnare se vor infecta in cursul unei epidemii cu RSV.
La copii mai mari si la adulti, reinfectarea cu RSV este frecventa, dar boala este mai usoara decat la sugari. Un sindrom similar racelii comune este reprezentativ pentru infectia cu RSV la adulti. Afectiuni severe ale cailor respiratorii inferioare insotite de pneumonie pot aparea la adultii varstnici, frecvent spitalizati, sau la cei ce urmeaza tratamente sau sufera de maladii ce duc la scaderea imunitatii, inclusiv primitorii de transplate de maduva osoasa sau organe solide. RSV este, de asemenea, un important agent patogen nosocomial si poate infecta pacientii internati in sectiile de pediatrie, precum si personalul medical pediatric, intr-un procent de 25-50% in cursul unei epidemii. Si infectarea celorlalti membri la aparitia unui caz intr-o familie este frecventa, imbolnarea unei persoane ducand in 40% din cazuri la imbolnavirea altor membri ai familiei.

Interpretarea rezultatelor pentru analiza Ag. Virus respirator sincitial

Interpretare valori mari:

Un rezultat pozitiv asociaza infectia cu Virusul sincitial respirator.

Interpretare valori mici:

Un rezultat negativ nu exclude infectia; rezultate fals negative pot sa apara cand nivelul concentratiei antigenelor in proba biologica este sub limita de detectie a metodei.

Interferente analitice la analiza Ag. Virus respirator sincitial

Testul detecteaza antigenele virusului respirator sincitial doar in exsudatul nazofaringian ( aspirat sau spalatura )

Recomandari pentru analiza Ag. Virus respirator sincitial

Infectii tract respirator inferior la sugar si la copil mic ( pneumonie, bronsiolita, traheobronsiolita )

Informații recoltare

Se recolteaza doar in BUCURESTI sau in centrele Medlife din tara care detin laborator local in care se executa testul 2-8°C , 8 ore

Interval de referință

Antigen Virus sincitial respirator = Absent

Executant

GRIVITA

Proba lucru / Pregatire transport

Nu se recomanda transport >2 ore de la recoltare

©2022 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.