cell

Calculator analize

ASLO cantitativ

"ASLO este prescurtarea de la “anticorpi antristreptolizina O”. Acesti anticorpi isi fac aparitia in sange din cauza prezentei in organism a streptococului hemolitic de grup A
Este analiza care descopera in sangele bolnavilor anticorpii antistreptococici, care se numesc antistreptolizine. Rezultatele se exprima in unitati ASLO/ml ser.

"

Interpretarea rezultatelor pentru analiza ASLO cantitativ

Interpretare valori mari:

O valoare crescuta  sau in crestere indica doar o infectie streptococica actuala sau recenta. Valoare diagnosticata directa se intalneste in scarlatina, erizipel, faringita si amigdalita streptococica. De asemenea titrul ASLO poate fi crescut si la unii purtatori sanatosi de streptococ betahemolitic grup A

 

Interferente analitice la analiza ASLO cantitativ

"Valorile ridicate de beta –lipoproteine sau de colesterol si tratamentul cu antibiotice pot inhiba cresterea titrului ASLO; in boli hepatice neutralizeaza proprietatile hemolitice ale streptolizinei O, determina obtinerea de rezultate fals crescute; si in serul  contaminat cu Bacillus cereus sau Pseudomonas, se obtin rezultate fals crescute.

Drogurile terapeutice nu influenteaza semnificativ rezultatele determinarilor.
In cazuri foarte rare gamopatiile ,in special tipul Ig M ,pot sa influenteze rezultatele."

 

Recomandari pentru analiza ASLO cantitativ

Analiza ASLO se recomana atat pentru depistarea infectiilor streptococice (faringita, amigdalita, scarlatina) cat si pentru urmarirea evolutiei in timp a acestori boli spre vindecare. Revenirea la normal a valorilor ASLO indica o vindecare a infectiei streptococice pe cand cresterea acestora sugereaza o noua infectie cu streptococ, dar si pentru prevenirea complicatiilor ce pot surveni dupa infectia cu streptococ mai ales la copii si tineri: reumatism articular acut, boli de inima, boli de rinichi (glomerulonefrita).

 

©2022 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.