cell

Calculator analize

Examen bacteriologic secretie uretrala, vaginala, col (cultura, identificare, antibiograma)

Evidentiaza prezenta bacteriilor patogene in secretia vaginala/uretrala recoltata.

Asa numitele vaginite nespecifice sunt cauzate de o serie de germeni componenti uzuali ai florei vaginale care pot invada secundar si perturba echilibrul florei bacteriene: streptococi hemolitici (in special de grup B), stafilococi, enterococi sau germeni din fam. Enterobacteriaceae. Sub raport etiologic uretritele se impart in: gonococice, nongonococice si post gonococice(uneori din cauza unei duble infectii, a unor reinfectii gonococice sau ca urmare a unui esec terapeutic ca urmare a aparitiei si raspandirii tulpinilor de gonococi producatoare de beta lactamaze si multiplu rezistente la antibiotice). 

Interpretarea rezultatelor pentru analiza Examen bacteriologic secretie uretrala, vaginala, col (cultura, identificare, antibiograma)

Interpretare valori mari:

Evidentierea  germenilor patogeni în context clinic;diferentierea dintre colonizare și boala.

Interpretare valori mici:

Un rezultat negativ sau neconcludent  poate aparea ca o consecinta a prelevarii incorecte sau a unei cantitati reduse de secretie.

Interferente analitice la analiza Examen bacteriologic secretie uretrala, vaginala, col (cultura, identificare, antibiograma)

1/Secretia redusa cantitativ poate limita posibilitatea de izolare a bacteriilor. 2/Diferența dintre colonizare și boala.3/Etiologia:C trachomatis,micoplasmele sau virusul herpex simplex greu de identificat , implicate în infectii uretrale.

Recomandari pentru analiza Examen bacteriologic secretie uretrala, vaginala, col (cultura, identificare, antibiograma)

 La cererea medicului specialist in vederea diagnosticarii unei scurgeri patologice, a stabilirii etiologiei prin examen microbiologic și a instituirii tratamentului adecvat.

Executant

GRIVITA

Proba lucru / Pregatire transport

 La femei recoltarea se face în cabinete de specialitate,se examineaza suprafata exocolului apoi se introduce dispozitivul de recoltare în endocol pe o distanta de aproximativ 1-2cm.La barbati :examinarea uretrei si prelevarea probelor.

Bibliografie

Tratat de microbiologie clinica, Dumitru Buiuc, Marian Negut

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.