MEDICINA GENERALA

09 Februarie 2018

Acupunctura în patologia coloanei vertebrale

scris de

Medlife Arad

Acupunctura este o terapie medicală multimilenară apărută în China, cu multiple aplicații în marea majoritate a patologiilor organismului uman. Acum este o practică medicală răspândită în întreaga lume, a cărei eficiență a fost confirmată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și nenumărate alte foruri medicale internaționale. Respectând valoriile tradiționale, acupunctura continuă să evolueze, fapt confirmat de numeroasele cercetări științifice apărute în publicații medicale prestigioase, inclusiv celebra British Medical Journal are ediții trimestriale dedicate acupuncturii.

Mecanismele prin care acupunctura acționează în corp sunt numeroase: efecte termice, electrice și biochimice. Acul de acupunctură este astfel construit încât prin inserarea în punctele de acupunctură corespunzătoare unor zone cu rezistență electrică scăzută determină modificările menționate cu efect benefic asupra sănătății pacienților. De asemenea, în acupunctura modernă se folosesc și aparate electrice care amplifică eficiența tratamentului.

Dr. Ciobotariu Ciprian Traian, medic specialist recuperare medicină fizică și balneologie în cadrul MedLife Genesys, subliniază cum că acupunctura aduce rezultate foarte bune în patologiile osteo-articulare și musculo-scheletale, patologia legată de coloana vertebrală fiind una din cele mai frecvente, pe toate segmentele: cervical, dorsal, lombar și formele: artroze, discopatii, spondiloze, nevralgii brahiale, lombosciatică.

Acupunctura nu este o procedură dureroasă, acele utilizate sunt mult mai subțiri decât cele folosite în celelalte practici medicale, dar depinde de patologie și de pragul individual de durere.

Referitor la numărul de ședințe necesare, dr. Cobotariu spune că depinde de severitatea și vechimea patologiei. Se pot realiza ședințe la 2-3 zile sau la o săptămână.

Acupunctura este o terapie naturală, eficientă și cu efect preventiv, nu doar curativ. Crește calitatea vieții pacienților, reduce consumul de medicamente și grăbește recuperarea.

Apelați cu încredere la Dr. Ciobotariu Ciprian Traian, medic specialist recuperare medicină fizică și balneologie. Programați-vă pentru o consultație inițială apelând 0257 960. 



©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.