Publicat la: 
11/10/2012
Herniile ombilicale pot fi rezultatul unei slăbiciuni in peretele abdominal anterior ce poate fi - congenitala, o dilatare pre-existenta a inelului ombilical , cauza secundara a obezitatii, deficit de colagen sau interventii chirurgicale anterioare în zona ombilicului.
La adulti cei mai importanti factori care pot favoriza aparitia herniei ombilicale sunt:
• Obezitatea
• Ridicarea de greutati
• Tusea cronica
• Sarcini multiple
• Ascita (acumularea de lichid in abdomen)
Marea majoritate a herniilor ombilicale sunt limitate în mărime( 2-3 cm diametru) şi pot fi prin urmare reparabile cu un dispozitiv simplu ( Ventralex ST) . Acest dispozitiv este construit in cea mai mare parte cu componente absorbabile.|
Plasa speciala ( Ventralex,Proceed Ventral Patch) - este introdusa prin o mica incizie in zona buricului( sub buric) şi a plasat in interiorul defectului parietal. Plasa ,dupa ce este introdusa , se întinde si se fixeaza in 2 puncte. Astfel , defectul parietal este acoperit in totalitate. Aproape 90% din plasa este resorbita in termen de 6 luni .Interventia chirurgicala durează aproximativ 30 de minute, majoritatea pacienţilor avand nevoie de o zi de spitalizare si se efectueaza cu anestezie generala,rahidiana sau cu anestezie locala.
Acest procedeu are multiple avantaje
- durata mica a interventiei chirurgicale
- dureri postoperatorii minime
- efecte estetice foarte bune
- recuperare postoperatorie rapida
- rata mai mica de infectie a plagii postoperatorii
- risc mai mic de complicatii postoperatorii