Medicina De Urgenta

Statistici

- Peste cinci milioane de prezentari au fost inregistrate la Unitatile de Primiri Urgente (UPU) sau Compartimentele de Primiri Urgente (CPU), conform Raportului 2018 al Departamentului pentru Situatii de Urgenta;

- Numarul acestor prezentari echivaleaza cu mai mult de un sfert din locuitorii Romaniei.

Ce este medicina de urgenta?

Medicina de urgenta este o specialitate medicala in care medicii au cunostintele si abilitatile necesare pentru ingrijirea pacientilor de toate varstele cu nevoi medicale foarte urgente.

Ce fac medicii de urgenta?

Medicii de urgenta ofera un nivel ridicat de ingrijire de urgenta. Acestia lucreaza in principal in departamentul de urgenta al spitalelor publice sau private. Ei evalueaza si trateaza o gama larga de boli si conditii potentiale care pot pune viata sau in pericol. Exemplele includ:

- Atacuri de cord;

- Accidente vasculare cerebrale;

- Fracturi;

- Atacuri de astm;

- Leziuni rezultate din accidente de masina;

- Urgente legate de sarcina si supradoze.

Pacientii cu boli acute sau leziuni se pot prezenta oricand, cu o gama larga de probleme, cu putine informatii disponibile si fara diagnostic. Acestea prezinta o mare provocare pentru medicii de urgenta care ofera tratament rapid si adecvat in primele cateva ore pentru a stabili un diagnostic precoce eficient pentru a oferi un tratament de succes. Medicina de urgenta necesita o largime exceptionala de cunostinte.

Ce proceduri si interventii fac medicii specializati in medicina de urgenta?

- Defibrilare (folosirea unui defibrilator pentru a aplica un soc electric inimii pentru a face ca inima sa functioneze din nou normal);

- Intubatie endotraheala (inserarea unui tub prin nas sau gura in trahee, de exemplu, pentru a transporta oxigen in plamanii pacientului);

- Traheostomie (o deschidere se face in trahee din partea din fata a gatului, de exemplu, pentru a duce oxigen la plamanii pacientului).

Scopul procedurilor efectuate de medici este acela de a maximiza sansele de supravietuire a pacientilor si de o recuperare buna.

Medicina de urgenta trateaza si alte afectiuni grave, cum ar fi:

- Pierderea cunostintei, de exemplu, de la o leziune a capului;

- Sangerari severe?

- Leziuni ale creierului sau ale altor organe majore, cauzate de trauma;

- Oase rupte.

Subspecialitati

- Medicina de urgenta pediatrica.

Cand e nevoie sa mergi la Urgente?

Cand aveti o problema, nu aateptati prea mult pentru a primi ingrijiri medicale, mai ales daca problema va pune viata in pericol sau riscati sa aveti un handicap.

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.

Sună acum