Publicat la: 
31/08/2010

De curand, Hyperclinica MedLife Baneasa a inceput colaborarea cu Dr. Tudor Toma, medic roman care si-a obtinut doctoratul si profeseaza la Londra. Medicul Tudor Toma este Consultant Respiratory Physician (echivalentul gradului de medic primar) la University Hospital Lewisham, din Londra, Marea Britanie (spital universitar cu 400 de paturi din sud-estul Londrei) si are o practica clinica de boli respiratorii si medicina interna, cu interes special pentru pacientii cu astm si bronhopneumopatie cronica obstructiva.

Consultatiile oferite de Dr. Tudor Toma in Hyperclinica MedLife Baneasa sunt identice cu cele oferite pacientilor din Londra si se adreseaza persoanelor care doresc sa primeasca recomandarile unui specialist cu o vasta experienta acumulata in Marea Britanie, care profeseaza in sistemul britanic, dar care, in acelasi timp, cunoaste si intelege posibilitatile sistemului medical romanesc.

Consultatiile au o componenta de analiza in detaliu a problemelor clinice, eventual a testelor deja efectuate, urmate de o consiliere cu privire la modalitatile de tratament disponibile cel mai aproape de domiciliul pacientului. Astfel, pacientii din Romania beneficiaza de o opinie directa a unui specialist din Londra si de un serviciu medical conform protocoalelor serviciilor medicale din Marea Britanie, bazate pe cele mai recente dovezi clinice.

Scurt CV
Dr. Toma a absolvit Facultatea de Medicina la Iasi, in anul 1993, oras unde a facut si pregatirea postuniversitara ca rezident de pneumologie. In Iasi, a contribuit la lansarea si dezvoltarea editiei in limba romana a British Medical Journal, al carei editor a fost pentru primii trei ani (1994-1997).

In anul 2000 a plecat la Londra si a lucrat la Royal Brompton Hospital, Imperial College, University of London, unde si-a facut doctoratul (PhD) in bronhoscopie interventionala. In teza de doctorat a descris pentru prima data in lume un tratament minim invaziv, endoscopic, pentru pacientii cu emfizem: reducerea volumelor pulmonare pe cale endoscopica.

Dupa ce si-a terminat studiile doctorale, dr. Toma a lucrat ca medic in sectii de terapie intensiva respiratorie si medicina interna la University College London si Homerton University Hospital din Londra. Din 2007, dr. Toma este Consultant Respiratory Physician (echivalent cu medic primar) la University Hospital Lewisham, Londra, si are o activitate de educatie medicala pentru studentii de la Guy’s, King’s and St. Thomas’ School of Medicine din Londra, dar si pentru studentii din Romania, in calitate de Profesor Asociat al Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi.

Dr. Toma conferentiaza frecvent la intalniri internationale pe tema tratamentelor endoscopice pentru emfizem. Ca alte activitati, este interesat de studii de cercetare in educatia medicala si de legatura dintre pictura si interpretarea imaginilor in medicina.

Dr. Tudor Toma
Consultant Respiratory Physician, Londra
Doctor in stiinte medicale (Londra)
Profesor Asociat, UMF Iasi

Programari: 021 9646

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...