Publicat la: 
15/07/2010

Folosita cu succes in Statele Unite ale Americii (peste 3 milioane de marcaje anual) si Europa de Vest, metoda marcajului tumoral are o utilitate semnificativa in urmarirea imagistica (ecografica, mamografica, rezonanta magnetica) a cazurilor diagnosticate cu cancer mamar care au suferit interventii chirurgicale minim invazive sau punctii-biopsie. 

Plasarea markerului tumoral la momentul punctiei reprezinta un avantaj semnificativ pentru pacientele cu cancer mamar diagnosticate prin punctie-biopsie si tratate polichimioterapic preoperator, cu obtinerea unei remisii tumorale semnificative, pana la disparitia tumorii. Remisia tumorala completa face imposibila localizarea precisa a ariei tumorale initiale, astfel incat chirurgul trebuie sa opereze o zona virtuala, obtinuta din imaginile mamografice sau ecografice anterioare. Plasarea markerului tumoral ”Biomarc” inlatura aceasta problema, zona putand fi identificata cu exactitate prin efectuarea unei mamografii, rezonanta magnetica sau ecografii (excizie chirurgicala eco-ghidata).
Markerul tumoral reprezinta un ghid pentru chirurg, astfel incat sa fie excizata zona in care a fost localizata initial tumora, precum si pentru anatomopatolog, care poate stabili cu mare exactitate invazia tumorala locala.
Markerul tumoral este compus din carbon pirolitic, cu o  biocompatibilitatea exceptionala, si este vizibil la mamografie, fluoroscopie, CT, RMN, precum si la ultrasunete. 

Dr. Viisoreanu Gabriel Cristian, medic rezident chirurg

Programari: 021 9646

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Programul poate suferi modificari. Va rugam sa apelati departametul call center pentru a afla mai multe detalii.   ARAD Hyperclinica MedLife Genesys Clinica: inchis Spital MedLife Genesys Garda: 24/...
Continuam seria de evenimente care contribuie la o stare de spirit sanatoasa. De data aceasta vom merge la Rasnov, unde MedLife devine partenerul Festivalului de Film si Istorii (FFIR). Aflat la a...