Publicat la: 
23/12/2015

Depunerile de grasime cu aspect inestetic pot fi indepartate acum prin metoda revolutionara Aqualipo, un tratament de lipoaspiratie pe baza de apa, minim invaziv si cu o eficienta net superioara celorlalte metode de liposuctie. Tratamentul este realizat cu dispozitivul Body-Jet si, in zona Moldovei, este oferit doar de Esthetic Center din cadrul MedLife Iasi.

Dispozitivul Body-Jet ofera rezultate precise si rapide, iar procedura este mai putin invaziva decat o liposuctie obisnuita. Spre deosebire de tehnicile clasice de liposuctie, Aqualipo este o procedura fina si blanda, ce combina o puternica tehnologie de liposuctie asistata prin apa, cu rezultate permanente.
Recuperarea posttratament este rapida si efectele secundare sunt reduse. Datorita tuturor avantajelor conferite, metoda Aqualipo este foarte populara in UE si in SUA.

Metoda nedureroasa si minim traumatizanta

Aqualipo se face prin utilizarea unei solutii saline si a unui anestezic local, in jet de inalta presiune, care indeparteaza delicat tesuturile grase. Diferenta dintre acest tip de liposuctie si liposuctia clasica vine din eliminarea manevrelor dureroase si invazive pentru extragerea tesutului adipos in exces. Mai exact, cu ajutorul jetului de apa pulsatil, grasimea poate fi separata de restul tesuturilor fara ca acestea sa fie traumatizate.

Liposuctia asistata prin jet de apa se efectueaza, in general, numai cu anestezie locala, excluzand riscurile asociate unei anestezii generale. Pentru ca procedura permite medicului sa detina un bun control al actului medical si pentru ca sistemele de indepartare a grasimii actioneaza gentil si eficient, vanataile si umflaturile postoperatorii sunt minime.

Pacientul poate reveni la activitatile obisnuite la doar cateva zile dupa procedura.

Riscuri si precautii

Desi aceasta metoda minim invaziva, fara dureri, cu vindecare foarte rapida si cu obtinerea aspectului estetic dorit creste considerabil gradul de satisfactie a pacientului, se pastreaza unele riscuri. Riscurile liposuctiei asistate prin jet de apa sunt aceleasi ca si in cazul oricarei alte interventii chirurgicale: nevoie de drenaj a lichidelor acumulate (complicatie foarte rar intalnita), aparitia de edeme sau de vanatai la nivelul pielii, desi cicatricele sunt foarte mici si foarte putin vizibile.

Expunerea la soare trebuie evitata posttratament, intrucat poate determina anumite schimbari de culoare sau umflarea zonei tratate.

Stil de viata echilibrat

Candidatul ideal pentru Aqualipo este pacientul cu o greutate relativ normala, sanatos fizic si psihic, dar mai ales realist in asteptarile sale. Rezultatele de conturare a corpului obtinute prin aceasta metoda pot fi mentinute daca pacientul  are o dieta normala, daca face regulat exercitii fizice si daca tine cont de toate celelalte recomandari ale medicului.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...