Publicat la: 
30/01/2014

 

Incepand cu luna ianuarie, Hyperclinica MedLife Baneasa ofera un nou serviciu pacientilor: uretrocsitoscopia, o investigatie care permite explorarea endoscopica a uretrei si vezicii urinare.

 

Pentru a efectua aceasta procedura, medicul utilizeaza un endoscop cu diametru redus, numit uretrocistoscop, care proiecteaza pe un monitor imagini HD din interiorul aparatului urinar. Procedura este una simpla, durand cateva minute si efectuandu-se sub anestezie locala (introducerea pe uretra a unui gel cu xilina).

 

Beneficiile uretrocistoscopiei sunt numeroase, permitand identificarea leziunilor de dimensiuni diferite, inclusiv pe cele care nu pot fi observate la ecografie sau la examenul CT din cauza dimensiunilor mult prea reduse.

 

Cistoscopia este recomandata pacientilor care se confrunta cu hematuria (prezenta sangelui in urina), care trebuie investigata de urgenta deoarece poate indica o serie de afectiuni grave precum tumorile vezicale, tumorile din tractul urinar superior etc. In aceste circumstante, uretrocistoscopia se alatura unei explorari imagistice a aparatului urinar pentru precizarea cauzei sangerarii. De asemenea, cistoscopia este recomandata pentru identificarea naturii unor formatiuni intravezicale, descoperite prin ecografie, tomografie computerizata sau RMN.

 

Tratamentul endoscopic al tumorii vezicale este completat de urmarirea periodica a formatiunilor descoperite, care include o serie de cistoscopii a caror frecventa scade pe masura ce pacientul se indeparteaza de momentul interventiei. De asemenea, pacientii care au fost operati pentru tratamentul tumorii uroteliale de cale urinara superioara va trebui, la randul lor, sa efectueze explorari cistoscopice pe parcursul urmaririi postoperatorii.

 

In ceea ce ii priveste pe pacientii tineri cu simptomatologie de aparat urinar inferior, care au suferit in trecut din cauza traumatismelor perineale sau cei cu prostatite recidivante, acestia beneficiaza, la randul lor, de uretrocistoscopie pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului. In acest mod, este evitata uretrografia clasica, ce presupune expunerea directa a organelor genitale la raze X, care pot afecta fertilitatea.

 

Investigatia uretrocistoscopica este realizata de dr. Razvan Multescu, medic primar urologie in cadrul Hyperclinicii MedLife Baneasa.

 

Pentru informatii si programari, apelati 021.9646.

 

Hyperclinica MedLife Baneasa

Sos. Bucuresti – Ploiesti nr.10, sector 1, Bucuresti.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Arhivarea declaratiilor pe proprie raspundere aferente triajului epidemiologic inainte de accesul in cadrul unitatilor Med Life urmeaza a fi efectuata pentru o durata de 6 luni calendaristice...
Servicii noi de kinetoterapie individuala pentru copii! Știm ca nimic nu este mai important decât sanatatea și dezvoltarea armonioasa a copiilor noștri! De aceea, hyperclinica MedLife Ploiesti vine...