Publicat la: 
26/02/2013

Maternitatea MedLife Eva a asistat cu succes nasterea naturala a unei perechi de gemeni prematuri, care au venit pe lume la 36 de saptamani, cantarind 1520 g si respectiv 2370 g. Maternitatea MedLife Eva din Brasov dispune de tehnologia performanta si dotarile necesare unei astfel de nasteri dar si a monitorizarii ulterioare a nou-nascutilor veniti pe lume inainte de termen.

Bebelusul de 1520 g este copilul cu cea mai mica greutate nascut pana acum in maternitatile din reteaua MedLife. Potrivit specialiștilor, se numeste prematur orice copil nascut inainte de 37 de saptamani de sarcina, inainte de termenul de dezvoltare completa a sistemelor si organelor care il ajuta sa supravietuiasca. In functie de varsta sarcinii si de greutatea la nastere, prematurii pot fi cu greutate corespunzatoare varstei de sarcina sau cu greutate mai mica/mai mare decat cea normala. Pragul de greutate se situeaza, in medie, in jurul valorii a 2.500 g. Din aceste considerente, riscul de neadaptare la viata extrauterina este unul crescut.

Proaspata mamica a avut prima nastere tot la maternitatea MedLife Eva, in 2007. Anul trecut, a aflat ca este insarcinata cu gemeni, a fost luata in evidenta maternitatii de cand sarcina avea 8 saptamani si a fost supravegheata conform protocoalelor de urmarire a sarcinii. In jurul celor 30 de saptamani de sarcina, medicul care o tinea sub observatie, a constatat modificari discrete ale lungimii canalului cervical si a dispus luarea masurilor specifice pentru evitarea unei nasteri premature. Sarcina a decurs normal pana in jurul a 36 de saptamani, cand travaliul s-a declansat subit si nu s-a mai putut preveni o nastere inainte de termen.

Echipa medicala de la maternitatea MedLife Eva s-a mobilizat urgent si la doua ore de la internare, pacienta a nascut natural gemeni, Andrei cu greutatea de 1520 g si Mihai, de 2370 g. Dintre cei care au coordonat intreaga echipa medicala au facut parte dr. Aurel Ionel – medic primar obstetrica ginecologie, directorul maternitatii MedLife Eva si doamna doctor Diana Ungureanu, medic neonatolog, specialist cu stagiu special de reanimare nou-nascuti.

Gemenii au fost atenti monitorizati in cadrul departamentului de  terapie intesiva neonatala pentru nou-nascutii prematuri de la maternitatea MedLife Eva, care dispune de toate dotarile tehnologice necesare - aparat de intubare pentru nou-nascuti, sisteme moderne de monitorizare, echipamente de determinari paraclinice cat si specialistii necesari pentru a sustine o nastere inainte de termen si a ingriji ulterior micutii cu probleme.

Evolutia celor doi bebelusi a fost una favorabila si dupa 21 de zile de spitalizare s-a luat decizia externarii, atat a mamicii cat si a copiilor, care au fost in continuare monitorizati la domiciliu, pe o perioada de inca 14 zile.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Servicii noi de kinetoterapie individuala pentru copii! Știm ca nimic nu este mai important decât sanatatea și dezvoltarea armonioasa a copiilor noștri! De aceea, hyperclinica MedLife Ploiesti vine...
Radioterapia! NOU! Metoda terapeutica cu acțiune loco-regională care folosește radiatiile ionizante pentru a distruge celulele canceroase (tumori maligne) și pentru a opri creșterea și dividerea...