Publicat la: 
11/05/2012

Elevi din mai multe licee timisorene au avut posibilitatea sa cunoasca, pe parcursul unei zile, activitatea profesionistilor Hyperclinicii MedLife Timisoara, in cadrul programului Job Shadow Day. Gratie programului, 9 elevi din clasele a XI-a si a XII-a au aflat ce presupune activitatea fiecarui specialist langa care au ales sa-si petreaca ziua. Medici, asistente, specialisti in medicina de laborator au stat la dispozitia elevilor si le-au explicat ce presupune fiecare profesie, cum se lucreaza cu anumite echipamente, incurajandu-i sa se implice in activitatile clinicii.
 “ Timp de o zi, elevii au umbrit un specialist de-al nostru. Au stat langa doctorii care le-au impartasit cum decurge o consultatie, cum se efectueaza anumite investigatii, unii au invatat cum se recoleaza analizele sau cum se prelucrează probele in laborator. La final, elevii nu doar ca au inteles ce presupune activitatea intr-o clinica privata, ci au plecat convinsi ca vor urma studii in domeniul medical”, a declarat Flavius Cioca, managerul Hyperclinicii MedLife Timisoara.

La finalul proiectului, toti elevii timisoreni care au participat la Job Shadow Day si-au impartasit experientele in cadrul unei conferinte.

Job Shadow este un parteneriat international intre mediul educational si comunitatea de afaceri pentru familiarizarea tinerei generatii cu piata fortei de munca si se afla la cea de-a 10-a editie in Romania si a 3-a editie in Timisoara. Programul are ca scop principal promovarea in randul elevilor a unei mai bune intelegeri a profesiei pe care o doresc si a modului de functionare a unei companii-
Anul acesta 1.014 elevi din judetul Timis au fost pentru o zi  “umbra” profesionistilor din peste 100 de companii si institutii partenere.

Elevii care au ales Hyperclinica MedLife Timişoara, considera utila si interesanta experienta traita si ne spun urmatoarele: 

“Pe mine m-a ajutat foarte mult aceasta experienta. Aveam eu anumite informatii despre meseria de asistenta medicala dar nu se poate compara cu ceea ce am vazut astazi la MedLife. Modul in care cei de acolo relationează cu oameni este deosebit. Grija si atentia pe care o acorda pacientilor nu este una iesita din comun dar este varianta normala pe care ar trebui sa o gasim in fiecare spital din Romania. Mi-ar placea foarte mult sa lucrez intr-un astfel de mediu in care oamenii sunt tratati cu respectul cuvenit, in care personalul este bine calificat si devotat acestei meserii atat de importante. Domnul director mi-a raspuns astazi la intrebarea mea : ,,Ce fac asistentele aici?' ,,Ele sunt mana dreapta a doctorilor' si asa si este. Munca doctorilor este deosebit de grea si solicitanta, insa asistentele o fac mai usoara cu ajutorul pe care il ofera. Si aici este valabila spusa: ,,In spatele fiecarui medic puternic se afla o asistenta desteapta.' Sunt foarte multumita si incantata de ceea ce am aflat astazi aici si m-am hotarat cu fermitate sa aleg aceasta meserie pentru viitor,” Cherlia Madalina , Liceul Pedagogic Carmen Sylva.

“Ma bucur foarte mult ca ni s-a oferit sansa de a participa la un astfel de proiect, am trait o experienta de neuitat in acea zi ˝în umbra˝ unui asistent de laborator clinic.
In acest timp petrecut acolo, am putut vedea exact care sunt sarcinile de lucru pentru fiecare zi, care sunt responsabilitatile, avantajele cat si dezavantajele. Am observat fiecare pas parcurs pentru a putea da un rezultat analizelor si aparatele care sunt folosite pentru acest lucru.
 M-am bucurat ca am putut sta de vorba cu asistenta de acolo intr-un mod sincer si deschis, si-i multumesc ca a avut rabdare sa-mi explice pe intelesul meu fiecare lucru.
 Am fost impresionata de ceea ce am vazut si de ceea ce inseamna sa lucrezi intr-un laborator clinic. Dupa aceasta experienta pot sa-mi dau seama daca aceasta meserie este potrivită pentru mine si daca o voi alege in viitor”, Enasoni Manuela,   clasa a XI-a A, Liceul Teologic Baptist, Timisoara.
 

"In primul rand , intentionez sa multumesc intregii echipe “MedLife” Timisoara , în special doamnei Dr. Patalau Adina, pentru aceasta zi, in cadrul programului “Job Shadow” din data de 04.05.2012 .
Am ramas placut impresionat de activitatile tuturor: doctorilor , asistentelor si ale celorlalti membri MedLife Timisoara. Au un spirit de echipa fenomenal  si o organizare bine structurata, nefiind nevoiti sa isi creeze situaţii nedorite la locul de munca. Este un mediu liniştit, bazat pe interactionarea cu lumea, fiind exemplu pentru sistemul sanitar. Complexitatea si varietatea acestei meserii  este extraordinara si datorita scopului nobil pe care o are", Lazin Patrik Bruno,  Liceul Teoretic Nikolaus Lenau.

"A fost o experienta educativa care va cantari mult in decizia alegerii profesiei. Totul este curat si ordonat si se potriveste pentru o fata. Cred ca aa putea lucra in acest domeniu", Popa Alexandra, Liceul de Arte Plastice.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Arhivarea declaratiilor pe proprie raspundere aferente triajului epidemiologic inainte de accesul in cadrul unitatilor Med Life urmeaza a fi efectuata pentru o durata de 6 luni calendaristice...
Servicii noi de kinetoterapie individuala pentru copii! Știm ca nimic nu este mai important decât sanatatea și dezvoltarea armonioasa a copiilor noștri! De aceea, hyperclinica MedLife Ploiesti vine...