Publicat la: 
5/04/2013

Din aceasta luna, Spitalul de Ortopedie si Traumatologie MedLife ofera pacientilor tratamente cu banda kinesiologica, dispozitiv folosit atat pentru recuperarea medicala, cat si pentru afectiunile musculare si articulare. Kinesio Tapingul, asa cum mai este numit tratamentul, este o tehnica bazata pe procesul natural de vindecare/ refacere a organismului. Banda kinesiologica a fost creata la inceputul anilor ’70 de medicul japonez Kenzo Kase, care a cautat o noua metoda de taping pentru sportivi, care sa jute in procesul de vindecare a tesuturilor traumatizate. Kase a constatat ca metodele standard folosite in sport ofera suport si stabilitate, dar reduc mult amplitudinea miscarii, nu asigura suport fasciei musculare si nu imbunatatesc procesul de vindecare a zonei, unele dintre acestea blocand circulatia sangvina si limfatica in zona in care sunt aplicate.

Spre deosebire de alte metode de taping, banda kinesiologica s-a dovedit eficienta in calmarea durerii, asigura un bun drenaj limfatic si o mai buna circulatie sangvina si este un bun suport pentru musculatura si articulatia din zona in care este aplicata. Portiunea pe care este asezata banda creeaza pliuri la nivelul pielii, prin urmare, creste spatiul interstitial. In consecinta, presiunea si iritatia sunt eliminate de receptorii senzoriali, astfel atenuandu-se durerea.

Banda se aplica pe zona dureroasa timp de 3-5 zile si permite pacientului sa-si continue activitatile obisnuite sau chiar sa practice diferite activitati sportive. Tratamentul poate fi efectuat numai de catre personalul medical si nu tine locul interventiilor chirurgicale.

Detalii si programari, la 021 96 46 sau la receptia Spitalului de Ortopedie: 021.642.1273.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Știm că sunt multe lucruri de pregătit înainte de venirea pe lume a bebelușului vostru, tocmai de aceea vă așteptăm la Baby Boom Show, în perioada 5 – 8 martie, cu pachete speciale pentru nașterea...
Programul poate suferi modificari, pentru a afla date cat mai actualizate, va rugam sa apelati 021 9646 ARAD Hyperclinica MedLife Genesys Marti, 24 dec: 8:00 – 12:00 Miercuri, 25 dec: închis Joi, 26...