NOUTATI MEDICALE

15 Februarie 2017

NOU la Medlife Galati: Diagnosticarea apneei in somn

Incepand cu luna februarie, pacientii care sufera de apnee in somn pot fi diagnosticati cu ajutorul poligrafului.  Procedura presupune ca pacientul sa fie monitorizat timp de o noapte cu acest aparat, datele inregistrate de dispozitiv urmand sa fie analizate de medicul specialist care va face recomandarea tratamentului.

Interpretarea si tratamentul sunt oferite la clinica MedLife Galati, de doctor Bivolaru Sorin, Medic Specialist Pneumolog, avand urmatoarele servicii:

  - Poligrafie (diagnostic apnee in somn)
  - Poligrafie (diagnostic apnee in somn)+titrare APAP

In ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu probleme de somn si pentru ca numarul tinerilor obezi este in crestere, fenomenul de apneee in somn este tot mai intalnit. Apneea in somn este o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin pauze respiratorii (de minim 10 secunde), frecvente in timpul somnului. Prezinta diferite grade de gravitate: usoara, moderata sau severa, in functie de durata si frecventa episoadelor de intrerupere a respiratiei. Simptomele ce caracterizeaza apneea in somn sunt reprezentate de somnolenta excesiva ziua, dureri de cap matinale, sforait zgomotos, somn neodihnitor, pauze ale respiratiei in timpul somnului, senzatie de sufocare sau gafaiala in somn, vizite frecvente la baie, iritabilitate, depresie. Consecintele negative asupra calitatii vietii apar daca apneea nu este tratata adecvat. Apneea in somn netrata, pe langa accidentele de munca, rutiere sau casnice care apar din cauza oboselii, poate duce la complicatii ca hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, tulburarile ritmului cardiac, accidentele vasculare cerebrale, diabet sau tulburari de concentrare si memorie.

Programarile se pot efectua apeland numerele de telefon: 0236.960,  0236.495.292 si 0753.535.322, sau la sediul Hyperclinicii MedLife din Str. Lahovary nr 4-6, langa Parc Eminescu.Echipa MedLife de Medicina Generala

Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist
Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist

Orl

Ciule Dorina Larisa
Ciule Dorina Larisa
Doctor in Medicina
Ciule Dorina Larisa
Ciule Dorina Larisa
Doctor in Medicina

Oncologie

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.