Publicat la: 
17/04/2012

Spitalul de Pediatrie MedLife a introdus, in premiera pentru mediul privat din Romania, interventiile chirurgicale laparoscopice si  de endourologie la copii ca urmare a achizitionarii unui echipament de chirurgie endoscopica Storz de ultima generatie.

Interventiile si investigatiile de specialitate sunt efectuate de o echipa de medici specializati in centre de renume din strainatate.

Laparoscopia este o tehnica chirurgicala minim invaziva pentru copil care  realizeaza interventia cu ajutorul unor intrumente speciale de dimensiuni milimetrice – “chirurgie prin gaura cheii”. Chirurgul realizeaza cateva mici incizii  prin care este introdus intrumentarul de lucru si o camera video . Imaginile din interiorul corpului sunt transmise in timp real  astfel incat toate miscarile efectuate de chirurg sunt vizibile pe un monitor video extern.

Metoda este utilizata la scara larga deoarece prezinta o serie de avantaje pentru pacient. Printre acestea putem enumera:
- spitalizarea redusa -  laparoscopia permite o recuperare mult mai rapida, in multe cazuri pacientii sunt externati chiar in aceeasi zi si-si pot relua activitatile zilnice mult mai rapid.
- rezultate estetice superioare chirurgiei deschise - cicatrici foarte mici – chirurgia laparoscopica in pediatrie presupune efectuarea unor incizii decativa milimetri, astfel incat trauma peretelui abdominal este minima,-durere postoperatorie redusa
- risc scazut de complicatii postoperatorii, in comparatie cu operatiile clasice ce necesita incizii mai mari pentru spatiul de manevra, fapt care creste riscul infectiilor, traumei asupra altor organe, hemoragie si aderente postoperatorii.

La copii, indicatiile chirurgiei laparoscopice se suprapun chirurgiei clasice, deschise, cele mai frecvente fiind: apendicita acuta sau cronica, chist de ovar, varicocel, colecist, testicul nepalpabil, explorari abdominale diagnostice, colectii intra-abdominale, formatiuni chistice, splina patologica, hernii etc.

Interventiile endoscopice urologice care se pot realiza cu noua tehnologie achizitionata de Spitalul de Pediatrie MedLife sunt: cistoscopiile exploratorii si terapeutice, tratamentul litiazei reno-uretero-vezicala, tratamentul endoscopic al refluxului vezico-ureteral prin injectarea DIFLUX, tratamentul ureterocelului, rezectia valvei uretrei posterioare etc.

Spitalul de Pediatrie MedLife este singurul spital privat dedicat copiilor din Europa   Centrala si de Est care reuneste cei mai buni specialisti, echipamente moderne si ofera micilor pacienti si parintilor acestora conditii de 5 stele.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...